DOLAR 32,5086
EURO 34,8134
ALTIN 2486,626
BIST 9541,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eda Kosif: Anneme kızdığım şeyleri şimdi ben çocuklarıma yapıyorum

    Eda Kosif: Anneme kızdığım şeyleri şimdi ben çocuklarıma yapıyorum
    10.05.2018
    A+
    A-

    Anne olan ünlü oyuncular ve cemiyetin önde gelen isimleri, annelik duygusunu ve anne olduktan sonra hayatlarında neler değiştiğini MAG’a anlattı. Eda Kosif, “Anneme kızdığım şeyleri şimdi ben çocuklarıma yapıyorum” dedi.

    Çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda nasıl bir duygu yaşadınız?

     

    Şaşkınlık ve heyecan bir aradaydı ama senin bir parçanın kucağında olması tarifi mümkün olmayan bir his…

     

    Annelikle birlikte hayatınızda neler değişti?

     

    Önceliklerim değişti; çocuklarım en başta geliyor artık her konuda. Programlarını onlara göre yapmaya başlıyorsun. Yapı olarak çok rahat biriyken artık kaygılarım başladı, çünkü onlardan yetişkin olana kadar ben sorumluyum.

     

    Gelecek hedeflerinde, meslek tercihlerinde çocuklarınız için çizdiğiniz bir yol var mı? Yoksa seçimlerini kendilerine mi bırakıyorsunuz?

     

    Tabii ki kendilerine bırakırım. Sevdikleri işi yapmalarını isterim. Sadece onlara hangi mesleği seçeceklerse o dalda en iyi eğitimi veren okulda okumalarını öneririm.

     

    Bugüne kadar Anneler Günü’nde aldığınız en güzel hediye neydi?

     

    Günler öncesinden hazırlanıp kendi elleriyle birlikte resimlerimizden oluşan bir tablo yapmışlardı. O, hep saklayacağım bir hediyedir.

     

    Çocuklarınızın isimlerinin anlamları nedir?

     

    Melis; bal, bal arısı anlamına geliyor.  Lila, herkesin bildiği bir renk ama beni asıl etkileyen anlamı mitolojide dünyaya keyif ve mutluluk veren meleğin adı olması. Kaan da hükümdar demek.

     

    Çocuğunuzla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyler neler?

     

    Onlarla yaptığım her şey çok keyifli ama bu sıralar en büyük keyfim onlarla birlikte gün sonu oturup o gün neler yaptığımızı birbirimize anlatmak.

     

    Annenizin sizi yetiştirirken yaptığı davranışlarla, sizin çocuklarınızı yetiştirirken sergilediğiniz tutumlar benzer mi?

     

    Çok benzer. Hatta daha da ötesi anneme kızdığım çoğu şeyi şimdi harfiyen ben yapıyorum. Sonra da çocuk olarak kızmam normaldi ama yaptıkları hep benim gelişmemde olumlu sonuçlar verdi diyerek aynı şekilde devam ediyorum. Tabii zamana ayak uydurmak da çok önemli, hızlı değişen ve gelişen bir zamandayız. Ben de yapı olarak açık fikirli bir insanım. Zamana göre de hareket ettiğim oluyor.

     

    Sizinle meslektaş olmasını ister misiniz?

     

    Daha önce de söylediğim gibi hangi meslek onları mutlu edecekse onu yapsınlar isterim. Başarı yüzdesi de çok daha yüksek olur. Ben dedemden babama geçen, sonra bizim devam ettirdiğimiz bir işi yapıyorum. Çok seçeneğim yoktu, çocukluğumdan beri aynı işin içindeydim ve okul sonrası da çalışmaya başladım. Ama tek şansım işimi sevmiş olmamdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.