DOLAR 32,5966
EURO 34,7738
ALTIN 2496,609
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    EDDA Architecture’a  European Property Awards  ödülü!

    EDDA Architecture’a  European Property Awards  ödülü!
    16.11.2018
    A+
    A-

    International Design Awards (IDA) 2017’de mansiyon ödülüne layık görülen Tuzla Villaları, son olarak European Property Awards’ta iç mimari projelerin yarıştığı ‘Interior Design Private Residence’ kategorisinde ödül aldı. Klasik stili modern bir anlayış ile yorumlayan EDDA Architecture’ın mimari ve iç mimari projelerini üstlendiği tasarım, geleneksel Türk mimarisini yansıtan detayları ile ilgi görüyor.

    Konut projeleri içerisinde geleneksel Türk mimarisinin modern bir yorumu olarak karşımıza çıkan Tuzla Villaları ile daha önce International Design Awards (IDA) 2017’de yarışan ve mansiyon ödülü almaya hak kazanan  İç Mimar Eda Tahmaz kuruculuğundaki EDDA Architecture’dan bir başarı haberi daha geldi. Tuzla Villaları, geçtiğimiz günlerde İngiltere’de ödül gecesi gerçekleştirilen European Property Awards’ta iç mimari projelerin yarıştığı “Interior Design Private Residence” kategorisinde ödül kazandı.

    Gayrimenkul ve mimarlık dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Property Awards, 25 Ekim’de Londra, The Royal Lancaster’da düzenlenen ödül gecesinde sahiplerini buldu. Farklı kategorilerde yüzlerce projenin yarıştığı organizasyonda, “Interior Design Private Residence” kategorisinde ödüle layık görülen Tuzla Villaları, kalabalık aile üyelerinin bir arada yaşama isteği doğrultusunda geleneksel Türk evi planlı bir yerleşimle, 3700 m² arazi üzerinde konumlanan, birbirine benzer 3 adet konuttan oluşuyor. Bugüne kadar birçok farklı tipolojide iç mimari projeye imza atan EDDA Architecture tarafından tasarlanan villalar, geniş aile üyelerinin yanında, gelen misafirlere de rahatlıkla hizmet edilebilecek ayrı bir misafir katını da içerecek şekilde planlanmış.

    Planı, katlardaki tüm odaların, üzerinde cam bir kubbe olan orta galeriye bakacağı şekilde oluşturan EDDA Architecture, sirkülasyon alanı üzerine yerleştirilen cam kubbe ile merdiven holünü aydınlatan gün ışığının içeri alınmasının yanı sıra kubbeden aşağıya sarkıtılan 6 metrelik avize ile de tüm mekanın aydınlanmasını sağlamış. Her odada geleneksel Türk mimari karakteristiği cumbalara yer veren EDDA Architecture, konutların bütününe hakim olan klasik stili, tüm odalarda ve merdiven holündeki tavan ve duvarlarda kullandığı geleneksel motiflerle geçmişe atıfta bulunarak detaylandırmış.

    Konutların içerisinde planlanan sauna, Türk hamamı ve mescit ile farklı tasarım fikirlerini tek bir yapı içerisinde planlayan EDDA Architecture, bahçe bölümünde açık yüzme havuzu ve hidromasaj havuzunun yanı sıra kış bahçelerinde de fonksiyonel ve bütünsel bir tasarıma imza atmış. Tuzla Villaları’na özel olarak tasarlanan kış bahçelerinin ön cephelerinde ve tavanında bütünüyle cam kullanan tasarım ekibi, ahşap ve mermer malzemeye yer vererek evin diğer mekanlarıyla bütünlük sağlamış. Sekizgen formlu ortak kış bahçesinde ise cepheler, tamamen açılabilir olacak şekilde sürgü cam cephe olarak tasarlanmış.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.