DOLAR 32,5842
EURO 34,7999
ALTIN 2511,389
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eğitim Dünyası’nın önemli isimleri bir araya geldi

    Eğitim Dünyası’nın önemli isimleri bir araya geldi
    25.12.2017
    A+
    A-

    Eğitimciler ve eğitim yatırımcılarının bir araya geldiği Doğru Cevap Eğitim Kurumları tanıtım toplantısı, 23 Aralık Cumartesi günü The Green Park Hotel’de gerçekleşti. Çok sayıda önemli ismin konuşmacı olarak yer aldığı toplantı, eğitimcilerden yoğun ilgi gördü.

    Benimsediği milli ve yerli eğitim anlayışı ve geliştirdiği ‘7D Eğitim Modeli’ ile eğitimde yeni bir dönem başlatan Doğru Cevap Eğitim Kurumları, büyüyen ailesiyle Türk eğitim sisteminde kök salmayı hedefliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirdikleri toplantı kapsamında eğitimci kökenli girişimcilerle buluşan Doğru Cevap Eğitim Kurumu, ailesine katılan her yeni fertle ulusal ve köklü bir marka çatısı altında ilerleyişini sürdürmek istiyor.

    Açılış konuşmasını Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk yaptı

    Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk;  “Hızla değişen ve dönüşen bir çağda bizim bağlarımıza ve geçmişimize sıkı sıkıya bağlanmamız gerekir. Ancak bizler bunu başaramaz ve yaşanan değişimleri Anadolu değerleri üzerinden değerlendiremezsek Anadolu medeniyetler beşiğinden medeniyetler mezarlığına dönüşür. Şu an ki mevcut durumda yaşanan kültürel, toplumsal ve dilsel erozyonlar gün geçtikçe büyümektedir. Oysa ihtiyacımız olan şey tam olarak bizde ve bizim değerlerimizdedir.  Geçmişte ‘Aleme nizam verme’ gücünde olan bir millettin, Batı medeniyetleri karşısında komplekse girmesi dondurulmuş aklın eseri olur. Bizim ihtiyacımız olan dinamik bir akıl yapısıdır. Geçmişte nasıl yol gösteriyorsak şimdi de o noktaya tekrardan ulaşmalı ve Anadolu değerlerini rehber kabul etmeliyiz. Buradan hareketle Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak ‘yerli ve milli’ bir anlayışı benimsediğiniz için müteşekkirim. Eğitim anlık mesele olmanın ötesinde hayatın merkezindedir. Dolayısıyla eğitim tartışmaları konusunda ‘nasıl yerli ve milli oluruz?’ sorusunun cevabının tartışılacağı her gayrete bizim de alkış tutacağımızı söylemek isterim” dedi.

    “Eğitimciler değişim ve dönüşümün bir parçası olarak değer üretmelidir”

    Birçok önemli ismi ve otoriteyi buluşturan organizasyonda söz alan MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Okullar Daire Başkanı Mehmet Baran; “Bugün burada Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın programı için bulunmaktayız. Bu programın amacı da Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni bir kurum, yeni bir bakış ve yeni bir tavır için yola çıkan eğitimcileri buluşturmak. Bu girişimleri çok değerli buluyorum. Aslında tüm bu çabalar Türkiye’nin bir arayış ve dönüşüm içinde olduğunu gösteriyor. Sizler de bugün buraya bu dönüşüm bir parçası olmak arzusuyla geldiniz. Umarım bu yolda emin adımlarla ilerleyerek ülkemiz ve insanlık adına değer ve yenilikler üretebilirsiniz” dedi.

    Sözlerine şu şekilde devam eden Mehmet Baran; “Herkes eğitim hakkında bir şeyler söylüyor. Ancak herkesin söz söylediği yerde eğitimci söz söylemiyorsa orada kaos ve yıpranmışlık var demektir. Bunun önüne geçmek için burada bulunan herkesin temenninin ötesinde icraata geçmesi gerekir. Çünkü ‘iki dilde eğitim, teknolojik alt yapı, güçlü eğitim kadrosu’ gibi birçok parametre söylense de reel olarak hayata geçirme noktasında eksiklikler gözlemliyoruz. Türk eğitim sisteminin bu söylemlerden çok tüm bunları hayata geçirecek ve kaos ortamını yok edecek eğitimcilere ihtiyacı var.  Eğer bu karışıklığı ortadan kaldıracak bir yol haritanız varsa siz de varsınız demektir. Bu noktadan hareketle bizim özel okullardan beklentimiz kendi içeriğinin ve kendi eğitim modelinin olmasıdır. En önemlisi de yeni şeyler söyleyebilmesidir.  Her ne kadar bunu başarabilen ve kendine ait bir kimlik yaratan az sayıda eğitim kurumumuz olsa da Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın bu doğrultuda attığı adımları yerinde ve doğru buluyor, başarılı olmasını diliyorum” dedi.

    “Edirne’den Kars’a geniş bir eğitim ağı yaratmak hedefindeyiz”

    ‘Ayrıcalıklı bir eğitim, aydınlık bir gelecek’ ilkesiyle çıktıkları bu yolda kendileriyle beraber yürüyebilecek gerçek eğitimciler aradıklarını ifade eden Doğru Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu; “Ülkemizin geleceğinin kaliteli eğitimde olduğuna inanan bir kuruluşuz. Herkese eşit düzeyde, ülkenin bütün noktalarına ulaşabilecek düzeyde bir eğitim öğretim seferberliği başlamalıdır. 2015 yılında özel öğretim kursları olarak çıktığımız bu yolda Doğru Cevap Yayınları Ve Doğru Cevap Özel Okulları olarak kısa zamanda çok büyük mesafe kat ettik. Amacımız daha iyisi için gece gündüz durmadan çalışmak ve Edirne’den Kars’a geniş bir eğitim ağı yaratmaktır. Değerli dostlarım, unutmayınız ki, bizler ülkemize sevdalı insanlarız. Doğru Cevap Eğitim Kurumları ise milli bir kurumdur. Bu ülkenin yetiştirdiği değerli kurucuları barındıran bir ailedir. Tam da bu yüzden gece gündüz çalışmaya ve aydınlık bir gelecek için bir şeyler yapmaya bu kadar istekli ve azimliyiz. Özel okulların gelişi tatlı rekabeti getirecek ve eğitimde verimlilik artacaktır” dedi.

    Ulaşabildikleri kadar çok insana ulaşma hedefinde olduklarının altını çizen Akarsu, “Ülkemizin her yerine aynı kaliteyi götürmek boynumuzun borcudur. Çünkü bizim kaybedecek tek bir insanımız yoktur. Bu doğrultuda özellikle okul sayımızı her geçen gün arttırmak için çalışıyoruz. 2018- 2019 yılında Doğru cevap Eğitim Kurumlar olarak Türkiye’de 30 şubemizle hizmet vereceğiz. 2023 hedefimiz ise ülkemizin 100. yılına yakışır şekilde 100 şubeye ulaşmaktır” sözleriyle ilerlemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

    “Bizimle aynı hassasiyeti paylaşan herkese kapımız açıktır”

    Bugün geldikleri noktada130 özel eğitim kursu ve 12 okulla eğitim sistemine katkı sunduklarını ifade eden Doğru cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu, “Yaklaşık 3.700 eğitmen ve personelimizle hem eğitime hem ülke ekonomisine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Ürettiğimizden elde ettiğimizi yine ülkemizin geleceği adına bir yatırım aracı olarak kullanıyoruz. Doğru Cevap Eğitim Kurumları iyi insan olma hedefiyle eğitim vermeyi ilke ve amaç edinen bir eğitim çatısıdır. Bu doğrultuda bize katılan herkes bizim sadece bu yolculuktaki yol arkadaşımız değil aynı zamanda bu ülkenin eğitim ve geleceğine fayda sağlayan birer neferdir. Ulusal ve güçlü bir marka olan Doğru cevap çatısı altında yerli ve milli değerler ışığında hareket etmek isteyen tüm eğitimcilerimize kapımız açıktır” dedi.

     “Aynı vizyon ve ilkeye sahip olmak önceliğimiz”

    Geçmişten gelen deneyim ve yaklaşımları bugünün gerçeklerine entegre ettiklerini ifade eden Ramazan Akarsu; “Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak, hızlı ilerleyişimizi sürdürmek istiyoruz. Bu doğrultuda özel okul alanında yatırım yapmak isteyen girişimcilerden beklentimiz, bizim vizyon ve ilkelerimizi benimsemeleri, dinamik olmaları ve taşıdıkları Doğru Cevap bayrağını daha ileriye taşıyabilmeleridir” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.