DOLAR 32,5536
EURO 35,0017
ALTIN 2427,546
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eğitim Uzmanı Koray Varol’dan Sınava Girecek Öğrencilere Özel Taktikler

    Eğitim Uzmanı Koray Varol’dan Sınava Girecek Öğrencilere  Özel Taktikler
    12.04.2018
    A+
    A-

    Eğitim Uzmanı Koray Varol, Liselere Geçiş Sınavı’na 1,5 ay gibi kısa bir süre kala öğrencilere Türkçe sorularında başarılı olmaları için özel taktikler verdi. Öğrencilerin eksik oldukları konulara odaklanmaları gerektiğini belirten Koray Varol, sınavda soruları düzgün okumanın da önemini vurguladı.

    Eğitim Uzmanı Koray Varol, Liselere Geçiş Sınavı’na 1,5 ay gibi kısa bir süre kala eksik oldukları konulara yoğunlaşan öğrencilerin avantaj yakalayacağını söyledi.

    Sınava girecek öğrencilerin eksiklerini tamamlamaya yönelmeleri gerektiğini hatırlatan Varol, “Öğrencilerimiz şu günlerde konu tekrarı yapmalı, bilmedikleri ya da eksik oldukları konulara çalışmalıdır. Bu çalışmayı tamamladıktan sonra bol bol deneme sınavı çözmelidir. Deneme sınavları bütün konuları kapsadığından öğrencinin hangi konuda eksik olduğunu görmesini sağlar. Öğrencilerin denemelerde çıkan eksiklerine yönelik konu tekrarı ve soru çözümü yapmaları da önemlidir.” dedi.

    Sorular düzgün bir şekilde okunmalıdır.

    Sınavda Türkçe soruları çözülürken nerelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Varol, şunları kaydetti: “Türkçe sorularının çoğu, okuduğunu anlamaya yöneliktir. Bu yüzden öğrencilerimiz karşılaştıkları soruları düzgün bir şekilde okumaya dikkat etmelidir. Düzgün okuma; noktalama işaretlerine dikkat ederek, hiçbir sözcük atlamayarak, anlayarak okumadır. Yeni tarz mantık ve muhakeme sorularını çözerken tablo veya grafik yapmaları soruyu çözmelerini kolaylaştırır. Uzun paragraf sorularında öncelikle paragrafı çok iyi anlamaya özen göstermeleri gerekir. Paragraf güzel bir şekilde anlaşıldıktan sonra soruyu çözmeye başlamaları gerekir. Uzun paragraf sorularındaki ve diğer sorulardaki yönergelere dikkat edilmelidir. Altı çizili sözcük, cümle, numaralanmış sözcük, cümle gibi unsurlar sorunun çözümü için çok önemlidir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.