DOLAR 32,4844
EURO 34,9109
ALTIN 2431,754
BIST 9787,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eğlendiren ve geliştiren yaz etkinlikleri yaz etkinlikleri

    Eğlendiren ve geliştiren yaz etkinlikleri yaz etkinlikleri
    05.06.2018
    A+
    A-

    İz Koçluk Kurucusu, Eğitim, Öğrenci ve DEHB Koçu Elgiz Henden, okul ve sınav dönemi bittiğinde gençlerin kendilerini boşlukta hissettiğini ifade ederek, ancak yaz tatilinin keyifli geçmesi kadar öğretici ve geliştirici de olması gerektiğini belirtti. Bu  konuda anne ve babaların zorlayıcı olmaması, gencin yer alacağı yaz etkinliğine çocuklarıyla birlikte karar verilmesinin önemini vurgu yapan Henden, yaz tatilini değerlendirmede ideal formülün tatilin üçte birini üretken, yaratıcı, sportif aktivitelere ayırmak, üçte birini aile ile vakit geçirmeye ayırmak, kalan üçte birini ise dilediği gibi yaşamak olduğunu belirtti. Henden, yaz tatilinde öğrencilerin deneyerek, yanılarak öğrenebilecekleri, öğrendiklerini kullanabilecekleri, sorumluluk bilincini geliştirebilecekleri, özgüvenlerini artıracak yaz aktiviteleri hakkında çeşitli önerilerde bulundu.

    “Dene, yanıl, öğren“ciler

    “Dene, yanıl, öğren“ yönteminin “tinkering” teriminden geldiğini kaydeden Henden, tinkering metodunun “Denemekten, yanılmaktan, tekrar denemekten korkma. Dene, hata yap, hatalarından tecrübe kazan. Böylece daha iyisini yap” düşüncesine dayandığını aktardı. Henden, bozarak, parçalarına ayırarak, parçaları farklı biçimlerde birleştirerek öğrenmek anlamına gelen metodun geliştirici yönüne dikkat çekerek, bu alanda YAŞÖM Yaşayarak Öğrenme Merkezi, Friends, yurtiçi ya da yurtdışı gönüllü çalışma kamplarının yararlı olacağını belirtti.

    Bilgiye doymayanlar

    Doğrudan bilgiye ve beceriye dayalı yaz okullarının da belli bir grup öğrenci açısından önemli olduğunu ifade eden Henden, bu alanda Nesin Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi Kampları, The Cartoon Mill Çizgi Film Okulu, üniversite kamplarından Kadir Has Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı  Üniversitesi Lise Yaz Okulu ve Harvard Pre –College‘i tavsiye etti.

    Spor ve doğa tutkunları

    Spor ve doğa tutkunu gençler için de çok sayıda yaz kampı olduğunu belirten Henden, Geleceğin Yıldızları Yaz Kampları ve Campwolftrack Doğa Kamplarının gençlere ciddi katkı sağladığını söyledi.

    Topluma katkıda bulunmak isteyenler

    Toplumsal sorumluluk üstlenen gençlerin ise eğitim kariyerlerine de katkı sağladığını ifade eden Henden, bu alanda Düşler Akademesi ve Lisinia Doğal Yaşam Köyü‘nü önerdi. Yaz okulları ve kamplarının gençlerin bireysel ve bilişsel gelişimlerine önemli katkı sağladığını belirten Henden, “Gençlere ne yapması gerektiğini hatırlatacak, anne babasının olmadığı bir ortamda kurallara uyarak ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirerek işe yarar hissetmesini sağlamak paha biçilemez bir deneyim. Yurtiçi olsun yurtdışı olsun, benzeri başka kamp ve etkinlikler bulabilirsiniz. Bütçenize, çocuğunuzun ilgi alanlarına ve gelişmesini istediği özelliklere, duygusal ve beceri olarak uygunluğuna göre en doğru etkinliğe çocuğunuzla birlikte karar verebilirsiniz. Çocuğunuz bu etkinliklerin kendi gelişimi, özgüveni ve sorumluluk bilincinin gelişmesi için ne kadar önemli olduğunun farkına varsın yeter“ dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.