DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekonomist Murat Sağman’dan Amerikalı yatırımcılara çağrı

    Ekonomist Murat Sağman’dan Amerikalı yatırımcılara çağrı
    08.11.2019
    A+
    A-

    Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO’su Francis Lively’nin Başkanlığını üstlendiği Finans Kongresi’nde Ekonomist ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman Türk ve dünya ekonomisi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Murat Sağman Yale Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından Amerika’da düzenlenen Kongrede “Türkiye genç nüfusu, jeopolitik konumu, AB pazarına yakınlığı ile önemli bir yatırım merkezidir, bu fırsatı değerlendirin” dedi.

    Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group CEO’su Francis Lively’nin Başkanlığında Yale Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Finans Kongresine ünlü ekonomist ve Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Murat Sağman da katıldı. 2008 yılından bu yana Yale Uluslararası Finans Merkezi tarafından desteklenen Yale Üniversitesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği yıllık finans kongresine Türkiye’den davet edilen ilk konuşmacı olan Murat Sağman’a ilgi büyüktü.

    Finans dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, dünyanın en büyük özel sermaye şirketi Blackstone’un tüm operasyonlarından sorumlu yöneticisi COO Jonathan Gray‘in de konuşmacı olarak katıldığı kongrede dünyadaki makroekonomik gelişmeler, dijital gelişmeler, emlak sektörü ve iklim değişikliği gibi konular ele alındı. Murat Sağman konferansta Avrupa ile Türkiye’deki son makroekonomik gelişmeleri ve Türkiye’ye uzun vadedeki yatırım fırsatlarını anlattı.

    Türkiye’nin dünya ekonomisindeki önemini vurgulayan Ekonomist ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, “Türkiye, genç nüfusu, jeopolitik konumu, AB pazarına gümrük birliği ile bağlı ve yakın olmasıyla önemli bir yatırım merkezidir.” dedi. Dünyada bol likidite para döneminin devam ettiğine dikkat çeken Murat Sağman konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye gibi ülkeler bundan faydalanıyor. Avrupa ekonomisi bu kadar parasal ve kamu desteğine rağmen bir türlü istediği şekilde toparlanamıyor. Avrupa Birliği’nin (AB) motoru Almanya bile zayıflamaya başladı, Brexit konusu hala çözülmedi. Türkiye son dönemde başta Amerika ile olan ilişkileri nedeniyle daha riskli gözükse de uzun vadede şoklara olan dayanıklılığı, dinamik yapısı ve toparlanan dış dengesi nedeniyle fırsat olabilir” dedi.

    Yale Üniversitesi mezunu olan Finans Kongresi Başkanı ve dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO’su Francis Lively ise Türkiye gibi gelir düzeyi artan ve nüfusu yoğun pazarların yatırım fırsatları için önemli olduğunu belirterek, ”Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren bir grup olarak ülkenin dinamik pazarını daha yakından izleme imkanımız oldu. Türkiye genç nüfusuyla ekonomik gücü olan bir ülke ve yatırım fırsatları ile dikkat çekici. Değerli ekonomist Murat Sağman’ı Yale Üniversitesi’nde konuk etmekten ve Türkiye ile ilgili ekonomik önerilerini almaktan mutluluk duyduk” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.