DOLAR 32,3354
EURO 35,1346
ALTIN 2240,125
BIST 8719,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekonomiye 13 genç girişimci daha katılıyor

    Ekonomiye 13 genç girişimci daha katılıyor
    22.08.2017
    A+
    A-

    Her biri alanında büyük bir yenilik getiren 13 startup, Workinton Kuluçka Merkezi’nde çalışmaya başladı…

     İnsan hayatında ortaya çıkan ihtiyaçları gidermek için yenilikçi fikirlerle yola çıkan 13 startup, Workinton Kuluçka Merkezi’nde yerini aldı. Girişim fikirlerini ticarileştirmek için mentorlardan destek alacak startup’lar, Workinton’un sunduğu iş bağlantılarından da faydalanıyor.

    Yeni ekonomi sayılan girişimci ve startup’lar ekosisteminin nabzının attığı en önemli mekanlardan biri haline gelen Workinton, geçtiğimiz günlerde Workinton Kuluçka Merkezi’nin açılışını duyurmuştu. Bu gelişme sonrasında yapılan başvuruların ardından 13 startup, yapılan değerlendirmeler sonucunda Workinton Kuluçka Merkezi’ne kabul edildi. Startup’lar mentorlardan yatırımlarına yön vermeleri yönünde tavsiyeler alıyor ve yatırımcılarla tek çatı altında buluşuyor. Bunların yanısıra Workinton’un networkünden de faydalanıp, hedef kitlelerini genişletiyor.

     

    Sektörün Lokomotifi

    Workinton CEO’su Pınar Massena, Türkiye’de Co-Working -Ortak çalışma alanları sektörüne en fazla yatırım yapan marka olduklarını söyledi. Bir yandan şube sayısını artırırken, bir yandan da bu şubelerde daha fazla iş hacmi yaratmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Pınar Massena, “Workinton bünyesinde kurduğumuz Kuluçka Merkezi’nde startup’ları geleceğe ve global rekabete hazırlıyoruz. İnceleme ve testlerden geçen ilk 13 startup’ı bünyemize kattık. Bu girişimlerin her birinin insan hayatını kolaylaştırıp, yaşama kalite katacağına gönülden inanıyoruz” dedi.

    Global Yolculuk Başlıyor

    Türkiye’nin en yaygın kuluçka merkezi unvanını alan Workinton Kuluçka Merkezi’nde girişimciler, 14 şubeden faydalanıyor ve 3 program üzerinden destek alıyor. Ön Kuluçka, Kuluçka ve Hızlandırma Programları ile girişimciler, Workinton’un rehberliği ile global pazarla açılmak için ilk adımı atmış oluyor. Workinton Kuluçka Merkezi’nde geniş iş bağlantısı (Networking), mentorluk ve danışmanlık, çalışma alanı ve alt yapı desteği, bulut teknolojisi desteği, devlet destekleri danışmanlığı ve eğitim seminer ve atölye desteği veriliyor.

    Mentorlar’lar İşbaşında

    Workinton Kuluçka Merkezi’nde faaliyetleri sürdürecek 13 startup, her biri alanında söz sahibi olmuş 15 jüri üyesi tarafından seçildi. Bu startup’lara 19 mentor sürekli danışmanlık yapacak. Ayrıca bir kısmı melek yatırımcı ağlarında aktif olarak görev yapan 90 kişilik mentor ağı da startup’ların her zaman yanıbaşında olacak.

    Her biri değişim öncüsü

    Workinton Kuluçka Merkezi’nde yerin alan 13 startup ve tek cümlede faaliyet alanları ise şu şekilde:

    Akıllı Süpürge: İsteyen herkesin kullanabileceği, engellilere ve temizlikte zorlananlara yönelik IoT destekli akıllı, otonom süpürge robotu.

    Bonobo: Sosyal amaçlar için kullanılan sanal para ile arkadaşlarınıza bir şeyler ısmarlamanızı sağlar.

    Book Book: Okurların beğendiği cümleler basit ve hızlı bir şekilde depolanıyor ve bir kütüphane gibi düzenli şekilde sınıflandırılıyor.

    Hotshot: Güncel şarkıları, orijinal altyapılarıyla birlikte ücretsiz söyleme, paylaşma, yarışmalara katılma, eğlence üzerine bir uygulama.

    Kahvegibikahve: Taze ve kaliteli kahveye zahmetsizce erişmek için tüm tüyoları veriyor.

    Latte: İnsanların güzellik kavramını objektif bir şekilde kavrayabileceği ve istatistiksel veri sunan sosyal medya platformu.

    Matchmytag: Profesyonellerin network ihtiyacını, kurumların headhunt ihtiyacını karşılamaya yönelik lokasyon bazlı business networking uygulaması.

    Pulp: Videoları paylaşan sosyal tabanlı medya platformudur.

    Subcon: İnternet erişimi olmaksızın internetin işlevlerini gerçekleştirebilen bir teknolojidir.

    Visar: İnsanların kodlama ya da tasarım bilmeden kendi artırılmış gerçeklik uygulamalarını yapabilecekleri bir platform.

    Spechy: CRM ve Santral Sistemlerine entegre olabilen Türkiye’nin ilk ve tek yerli çoklu kanal iletişim platformu.

    Heystyleit: Kişisel stil ve tarzınızı oluşturabildiğiniz, öneri ve alışveriş yapabildiğiniz mobil uygulama.

    Sweaters: Mutlu insanların birbirlerine destek olduğu, harekete geçirdiği ve motive ettiği buluşma platformu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.