DOLAR 32,5128
EURO 34,9339
ALTIN 2435,81
BIST 9793,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    El kurulamada kağıt havlu birinci sırada

    El kurulamada kağıt havlu birinci sırada

    Tüketicilerin yüzde 80’i ev dışı tüketimde kağıt havlu kullanmayı tercih ediyor

    Eczacıbaşı Profesyonel tarafından yaptırılan araştırmaya göre ev dışında yemek yiyen kişiler ellerini kurulamak için kurutma makineleri yerine, yüzde 80 oranında kağıt havluları tercih ediyor. Yapılan araştırma, ev dışı mekanlarda el yıkayan tüketicilerin yüzde 28’inin eğer ellerini kurutmak için hijyen sağlayacak ürün bulamazlarsa ellerini kurutmadığını ortaya koyuyor. İşletmelerde kağıt havlu kullanımının müşteri hijyen algısını da büyük ölçüde etkilediğini söyleyen Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu; 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü vesilesiyle toplum sağlığı için sirkülasyonun yüksek olduğu işletmelerde kağıt havlu kullanımının etkilerine dikkat çekiyor.

    Elleri yıkamak bakterilerin bulaşmasının önüne geçerken, yıkadıktan sonra kullanılan kurutma yöntemi de el hijyeninin tamamlayıcısı oluyor. Bu konuda bilinçli tüketiciler ev dışı noktalarda da gereken hijyenin sağlanmasını istiyor.
    Ev dışı tüketim sektörünün lider firmalarından Eczacıbaşı Profesyonel, İpsos ile yaptığı araştırma sonucunda dışarıda yemek yiyen tüketicilerin yüzde 80’inin ellerini yıkadıktan sonra kurulamak için kağıt havlu tercih ettiklerini ortaya koyuyor. Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu; yaptıkları araştırma ile ilgili; “Eczacıbaşı Profesyonel olarak ev dışı tüketimde işletmelere rehberlik edecek çalışmalara imza atıyoruz. El hijyeni konusu da hem toplumu hem de işletmeleri etkileyen bir konu. Amacımız 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak. Biz de yaptığımız araştırmalar ile ev dışı tüketim alışkanlıklarını ortaya koymayı ve işletmeler için çözüm üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

    Kağıt havlu kullanımı bulaşmayı yüzde 77 oranında azaltıyor
    Eller üzerinde bulunan mikroorganizma sayısı bir santimetrekarede 100 ile 1000 arasında değişiyor. Bu mikroorganizmalar bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarıyor.
    Yapılan araştırmalar ev dışı noktalarda kullanılan elektrikli kurutucuların, parmaklarda ve avuç içlerinde bakteri artışına neden olduğunu gösteriyor. El kurutma makineleri parmaklarda yüzde 40 ile yüzde 190, avuç içlerinde ise yüzde 15 ile yüzde 250 oranında bakteri artışına neden olurken, hava akımı sebebiyle bakteriler 2 metreye kadar yayılabiliyor. Çoğu kullanıcı tarafından da tercih edilen, tek kullanımlık kağıt havlu, bakterilerin bulaşma riskini yüzde 77 oranında engelliyor.

    Müşteri algısını saniter alan hijyeni belirliyor
    Ev dışı noktalarda ellerini yıkadıktan sonra hijyenik ürün bulamayan ve işletmelerden memnuniyetsiz ayrılan yüzde 28 oranında tüketici bulunurken, 100 kişiden 95’i mekan kalitesi denilince tuvalet hijyenini şart koştuğunu söylüyor.
    Koçoğlu; “Müşterilerinin beklediği el hijyeni standartlarını sunmak, profesyonel tüm işletmeler için son derece önemli bir konu. Hem konuklarının sağlığını korumak hem de işletmesi hakkında iyi bir izlenim bırakmak isteyen kuruluşlar için, genel hijyen anahtar rol oynar. Rekabet ve müşteri beklentilerinin hızla arttığı ev dışı tüketim pazarında, işletmeler bu nedenle konukları için en uygun çözümleri sunmaya çalışmalı. Biz kendi müşterilerimizde böyle bir bilinç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.