DOLAR 32,5206
EURO 34,8045
ALTIN 2424,11
BIST 9730,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emekliye ucuz konut

    Emekliye ucuz konut
    30.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin farklı noktalarında konut yapmayı sürdüren TOKİ’nin projeleri son sürat devam ediyor. Yıllarca çalışıp, kıdem tazminatı ve ikramiyesiyle günümüz şartlarında ev alamayan emekliler, TOKİ’nin en yakın takipçileri arasında.TOKİ her projeden dar gelirliler ve emekliler için konut ayırıyor. Anadolu’nun farklı şehirlerinde devam eden ve sahibini bekleyen projeler var. Bazıları tamamlanan bazıları ise inşaat halinde olan evler, emekli sahiplerini bekliyor. Önümüzdeki aylarda kura çekimi yapılıp teslim edilecek projelerle birlikte inşaatına yeni başlanacak projeler için geri sayım başladı. İşte merak edilen tüm detaylar…

    7 Kasım’da belirleniyor

    Adana Sarıçam Emeklilere Özel Proje: Adana Sarıçam Buruk Mahallesi 825 adet konut projesinde emeklilere ayrılan 300 adet konuttan başvuru şartlarını taşıdıkları belirlenen 265 Emekli Hak sahibi için kura çekimi yapılacak. Emeklilere özel projede sadece 2 oda 1 salon daire seçenekleri var ve evler 121 bin liradan başlıyor. Evler kura ile satılacak. Hak sahipleri 7 Kasım’da noter huzurunda belirlenecek.

    Ziraat Bankası aracılığıyla

    Kura sonrasında emekli hak sahipleri, 13-24 Kasım tarihleri arasında satış sözleşmesi imzalama işlemleri yapılabilecek. Projede yer alan daireler için satış sözleşmeleri Ziraat Bankası’nın Sarıçam Şubesi’nde imzalanacak. Emekli grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler.

    Daireler 2 +1

    Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü emekli konut projesi: 250 daireden meydana geliyor. Evler 2+1 şeklinde. Proje kapsamında satışa çıkan konutlar kura yöntemiyle satılacak. Kura çekilişi 10 Kasım’da yapılacak ve 16 Kasım-8 Aralık arasında sözleşme imzalanacak. Sözleşme imzalanıp o konutta oturulmaz ise TOKİ sözleşmeyi feshedebilecek.

    Teslim tarihi yaklaştı

    Hatay Reyhanlı emeklilere özel proje: 150 adet konut var. Daireler 2+1 olarak tasarlandı. Projede konut belirleme kuraları 30 Ekim’de çekilecek. Sözleşmeler Ziraat’in Reyhanlı Şubesi’nde 17 Kasım’a kadar imzalanacak. 240 ay vade imkanı olan projede peşinatlar da 2-17 Kasım arasında tahsil edilecek. İlk taksit Aralık 2017’de ödenecek.Kütahya İnköye emeklilere özel proje: 2+1 şeklinde 300 konut var. Projede yer alan daireler kura ile 28 Kasım’da sahiplerini bulacak. Emekli grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler.

    250 Lira taksitle her yıl 15 bin emekli konut sahibi olacak

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, emekliye özel konutlarla ilgili şöyle dedi: “Evi olmayan emekliler için her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25. 240 aya kadar vadeli satış yapılıyor. Taksit oranları ise 250 liradan başlıyor. Hedefimiz her yıl evi olmayan 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.