DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emel Balcı: Dekorasyon’un yeni trendi “Touching” zamandan ve bütçeden tasarruf ettiriyor

    15.09.2019
    A+
    A-

    Yurt dışında yaygın olarak uygulanan dekorasyon yöntemi olan ‘Magic Touch’ (Sihirli Dokunuş)’ın 3 yıldır Türkiye’deki öncüsü ve uygulayıcısı  Yüksek mimar Emel Balcı  “Touching”(Mimari Dokunuş) ile mekanlara ekonomik ve kalıcı çözümler sunuyor. “Touching” yöntemiyle uyguladığı sihirli dokunuşlarla mekanlara kalıcı makyaj yaptığını ifade eden Balcı, bulunulan ortamı hem yepyeni ve enerji dolu bir hale getirirken hem de aylarca sürecek inşaat ve masraftan da tasarruf edilebileceğinin altını çiziyor.

    İç mimari planlama, proje, tasarım ve uygulama hizmeti veren ML Mimarlık Dekorasyon’un Kurucusu Balcı, “Touching” mekanı küçük değişikliklerle kırıp dökmeden nokta atışı seçimlerle, eski mobilya ve objelerden faydalanılarak oluşturulan mekanları dekore etme yöntemidir. Bu yöntemle daha fonksiyonel, fresh ve estetik alanlar yaratılarak verimlilik arttırılıyor. “Touching” ile dekorasyonun getirdiği mali yük minimize edilirken hem zamandan kazanılıyor hem de mekanlarda inşaat ortamı olmuyor.” Dedi.

    Yurt dışı seyahatleri sırasında “Touching” yöntemiyle tanışan ML Mimarlık Dekorasyon’un Kurucusu Yüksek Mimar Emel Balcı, 3 yıldır aynı yöntemi Türkiye’de uyguluyor. Tüm dünyada hızla yayılan 3 yıl önce trendine öncülük ettiği “Touching” yani “Mimari Dokunuş” yöntemi ile yaşam alanlarının stilini ve yapısını sihirli dokunuşlarla değiştiren Balcı, bu yöntemin en büyük avantajının seçilen tasarıma göre ekonomik bütçe ayarlamasının yapılabilmesi, tasarımcı ve pratik çözümlerle mekanlara bambaşka bir atmosfer kazandırılması olduğunu vurguladı.

    Gayrimenkul sektörünün durgunlaştığı şu dönemde “Touching”in daha çok tercih edildiğini vurgulayan Balcı şunları dile getirdi:

    “Touching”  yöntemi, var olan mekânı, küçük değişikliklerle, kırım döküm olmadan, nokta atışı seçimlerle ve hatta eski kullanılan mobilya ve ürünlerden faydalanılarak yaratılan yepyeni ve enerji dolu mekânları dekore etme yöntemidir. Aslında nasıl yüzümüze makyaj yaparken iyi bir makyajla çok daha çekici hale gelebiliyoruz, touching ile ben mekânlara makyaj yapıyorum.Özellikle konut satın almanın zor olduğu şu dönemlerde bu yöntemle az maliyetle ve zamandan tasarrufla yaşam alanlarınıza yepyeni bir çehre kazandırabilirsiniz.”

    Resim

    Emel Balcı: “Touching” Türkiye’de çok ihtiyaç duyulan bir yöntem”

    Türkiye de olmayan aslında çok ihtiyaç duyulabilen ve bir trend olabileceğine inandığı bu fikri 3 yıl önce Türkiye’ye getiren Balcı, daha önce hiç mimarlarla çalışmamış, belki maliyetten belki tadilat fikrinin korkutmasından ve zamandan kaçan hedeflediği tüketiciye bu yöntemle ulaştığını belirtti.

    Tüm projelerinde olmazsa olmaz objeleri olduğunu ve her mekânda sanat eseri kullandığını belirten Emel Balcı, özellikle sanatçılarımızın gerek heykel, gerek fotoğraf,  gerek tablolarıyla mekânları zenginleştiriyor. Balcı, “Yaptığım işlerde sanatsal objeler kullanmayı çok seviyorum. Kullanılan sanat eserleri ile siz de mekanınızın bir köşesini sanat eserlerine açmış oluyorsunuz. Aslında bu yönüyle Touching’in erişilebilir sanatın yaygınlaşması için bir misyon yöntemi olarak konumlanmış oluyor. Olmazsa olmazımızdan bir tanesi de kitaplar. Her zaman söylüyorum kitaplar hem ruhumuzu hem dekorasyonumuzu besler ve mutlaka her mekânda kullanılmalı.” dedi.

    Resim

    Emel Balcı Hakkında:

    İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Yüksek Mimar Emel Balcı, 2010 yılında ML Mimarlık Dekorasyon’u kurdu. Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde misafir öğretim görevliliği sürdüren Balcı, aynı zamanda Türkiye’de başarıyla uyguladığı “Touching” metodunun öncüsü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.