DOLAR 32,3303
EURO 35,0591
ALTIN 2285,095
BIST 8978,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emlağın En’leri Ödüllerini kazananlar belli oldu

    Emlağın En’leri Ödüllerini kazananlar belli oldu
    20.09.2018
    A+
    A-

    Hürriyet Emlak tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Emlağın En’leri Ödül Töreni”nde emlak sektörünün nabzını tutan başarılı isimler ödüllendirildi. Turkcell, Pronet, Hafele ve Armut’un sponsor olarak yer aldığı tören, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ev sahipliğinde gerçekleşti. Emlağın En’leri Ödül Töreni, piyasa büyüklüğünün yaklaşık 12 milyar TL olduğu öngörülen emlak pazarlama ofislerini ve emlak sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Hürriyet Emlak, tüm Türkiye’de 35.000 online ilan yayınlayan, 100.000’in üzerinde kayıtlı emlakçının olduğu ve faal olarak çalışan bir emlak ofisinin gelirinin yılda 2 milyon TL’ye kadar çıktığı emlak sektörüne verdiği desteği sürdürüyor.

    Hürriyet Emlak tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen “Emlağın En’leri Ödül Töreni” 19 Eylül Çarşambagünü, saat 19.30’da Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Turkcell, Pronet, Hafele ve Armut’un sponsor olarak yer aldığı “Emlağın En’leri Ödül Töreni”nde emlak sektörünün önde gelen temsilcileri bir araya geldi. Törene, Türkiye’nin önemli zincir emlak ofislerinin yetkilileri de katıldı.

    Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’nın ev sahipliğinde, Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay ve Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Göğüş’ün katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 150 seçkin davetli yer aldı.

    Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı: “Hem hizmet kalitesini hem de şeffalığı artırmalıyız”

    Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, törende yaptığı konuşmada “İki yıl önce başlattığımız “Emlağın En’leri”, hem gelenekselleşme yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor hem de sektörün en prestijli organizasyonu olma yolunda ilerliyor. Emlak sektörü ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri. Türk emlak sektörü dünyada da özellikle işlem hacmi açısından bakıldığında üst sıralarda yer almakta. Emlak yatırımı yıllardır hiçbir değişimden etkilenmeden en çok kazanç elde edilen yatırım türlerinden biri oldu. Türkiye’de emlak, hala en karlı yatırımlardan biri olarak kabul ediliyor. Yoğun nüfus artışı, yeni projeler, yabancı yatırımcılar ve konut kredisinde faiz oranlarının düşmesi yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bir çok ülkeyi geride bırakacak bir potansiyel ve iş hacmine sahip emlak sektörünün hizmet ve kalite gelişmişliği konusunda da aynı şekilde iddialı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada dijital dönüşümün hızına ayak uydurup son teknolojik gelişmeleri takip etmeyi ihmal etmememiz gerekmekte” dedi.

    Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay: “Faal olarak çalışan bir emlak ofisinin geliri yılda 2 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor”

    Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay törende yaptığı konuşmada,

    “2018 yılı birçok siyasi ve ekonomik konjönktür değişikliğini içinde barındıran bir sene olmaya devam ediyor. Bu gelişmeler doğal olarak içinde bulunduğumuz emlak sektörünü de derinden etkiledi, serbest piyasa ekonomilerinde sıkça rastladığımız kur, faiz dengesindeki ani artışlar emlak sektöründeki alıcıları geçici olarak farklı finansal enstrümanlara yönlendiriyor, bu sebeple içinden geçtiğimiz son 5-6 aylık dönemde piyasalarda gayrimenkulünü satmaya çalışanların sayısında bir artış, alıcılarda ise bir düşüş gözlemliyoruz” dedi.

    Bu dönemde yapılan kampanyalar, devlet teşvikleri ile beraber gayrimenkul alımları için normal şartlarda çok daha büyük bir talep oluşması gerekirken, algısal olarak diğer finansal enstrümanların kısa dönemde daha fazla kazandıracağının düşünülmesinden dolayı birçok fırsatın kaçtığını vurgulayan Çağrı Bozay, bu tip dönemlerde alımı yapılacak gayrimenkullerin uzun dönemde çok daha büyük kazançlar sağlayacağının daha iyi anlatılması gerektiğini ve bu noktada da hem Hürriyet Emlak’a hem de sektördeki diğer paydaşlara büyük bir görevin düştüğünü söyledi.

    Kullanıcıların emlak seçme konusundaki soru işaretlerine cevaplar bulmak için sürekli yeni ürünler geliştirdiklerini vurgulayan Çağrı Bozay, Hüriyet Emlak olarak amaçlarının her zaman olduğu gibi emlak sektörünün nabzını tutmak ve bu paralelde son teknolojik gelişmeleri kullanıcılara sunmak olduğunu belirtti.

    Hürriyet Emlak’ın emlak dikeyindeki 12 yıllık deneyimi ile büyüyen Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan emlak sektörünü sahiplenerek, sektörün en önemli oyuncularından biri olan emlak ofislerini daha da ileriye taşımayı misyon edindiklerini vurgulayan Bozay, bu kapsamda düzenlenen “Emlağın En’leri Ödül Töreni” ile sektörün gelişmesi adına gereken her türlü yatırımı, iş birliklerini ve aksiyonları gerçekleştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

    Hürriyet Emlak olarak 2018’de de büyümeye devam ettiklerini açıklayan Çağrı Bozay, “Halihazırda Hürriyet Emlak’a kayıtlı 12.739 adet emlak ofisi bulunuyor, web sitemize günde 10.000’den fazla yeni ilan girişi oluyor, bu ilanların yüzde 70’den fazlası satılık, yaklaşık yüzde 30’u ise kiralık ilanlarından oluşuyor, gün içerisinde binlerce ziyaretçiye hizmet sunarak önemli bir misyonu yerine getiriyoruz” dedi. Emlak pazarlama sektörünün büyüklüğüne dikkat çeken Bozay, sektöre ait verileri de paylaştı:

    Emlak pazarlama ofislerinin piyasa büyüklüğü yaklaşık 12 milyar TL

    • Faal olarak çalışan bir emlak ofisinin geliri yılda 2 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu miktar bölgesel ekonomi, rekabet, hane halkı ortalaması, metrekare fiyatları gibi değişkenler paralelinde farklılık gösteriyor.
    • Ülkemizde, 35.000 online ilan yayınlayan 100.000’in üzerinde kayıtlı emlakçı olduğu tahmin ediliyor.
    • Türkiye’de emlak pazarlama ofislerinin piyasa büyüklüğü yaklaşık 12 milyar TL.
    • Ülkemizdeki her dört emlak ofisinden biri online pazarlama araçlarını kullanıyor.
    • ABD ve Avrupa ülkelerindeki emlak ofislerinin dijital pazarlama kullanım oranları yüzde 90’a yakın, ülkemizde ise bu oran yüzde 35-40 seviyesinde.
    • Türkiye’de 2018 yılında, emlak sektöründeki dijital pazarlama harcamalarının minimum yüzde 25 büyümesi öngörülüyor.

    14 kategoriden 27 ödül takdim edildi

    “Emlağın En’leri Ödül Töreni”nde, emlak ofislerine 14 farklı kategoriden toplam 27 ödül takdim edildi. En Sosyal Emlak Ofisi Ödülünü, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, En Dijital Emlak Ofisi Ödülünü, Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Göğüş, İşine En Çok Yatırım Yapan Emlak Ofisi Ödülünü, Hürriyet Emlak CEO’su Theodore Mseka, En İyi Franchise Markası Ödülünü, Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, diğer ödülleri de Hürriyet Emlak direktörleri ile törenin sponsorları takdim etti.

    “Emlağın En’leri Ödül Töreni” ödül kazananları

    Ödüller İstanbul, Ankara, İzmir Bölgesi ve Anadolu Bölgesi olmak üzere her kategoride iki ödül olacak şekilde takdim edildi.

    En Fotojenik Emlak Ofisi:

    İlanlarına en çok foto yüklenen, fotoğraf skoru en yüksek olan, ilan fotoğrafları en çok gezilen emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: SOD Proje Danışmanlık-İstanbul

    Anadolu Bölge Kazananları: Erlevent Emlak- Mersin, Sertan Aslantürk

    En Sanal Emlak Ofisi:

    360 Sanal Tur özelliğini kullanarak en fazla ilan giren emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Bent Emlak- Ankara, Mahmut Bent, Mustafa Bent

    Anadolu Bölge Kazananları: Aygül Emlak- Balıkesir, Şeref Aygül, Hatice Aygül

    En Çok Aranan Emlak Ofisi:

    Hürriyet Emlak üzerinden en çok aranma sayısına sahip emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Rekor Emlak İstanbul- Leyla Öztürk

    Anadolu Bölge Kazananları: Kurtoğlu Emlak- Hatay, Mehmet Ali Karakurt, Nazife Karakurt

    En Fazla İlan Yayınlayan Emlak Ofisi:

    En fazla ilan yayınlayan emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Aktüel Emlak- İstanbul, Cenk Akmanoğlu

    Anadolu Bölge Kazananları: Toka Gayrimenkul- Tekirdağ, Mehmet Tokay, Abdullah Akkaya

    En İyi Çıkış Yapan Emlak Ofisi:

    Son bir yıl içinde üye olan, bu süre içerisinde emlak puanı ve ilan görüntülenmesi en yüksek emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Emlak Meydanı- Ankara, Eda Demirbaş Soylu, Hacer Koçoğlu

    Anadolu Bölge Kazananları: Eybek Emlak Balıkesir, Gülsevim Külahbastı, Barış Külahbaştı

    En İyi Franchise:

    Emlakçı sayısı en çok olan ilk 3 franchise’dan, ortalama Emlak Puanı en yüksek franchise

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Remax

    En İyi Franchise Ofisi:

    Ödül alan en iyi franchise altında yer alan, en yüksek Emlak Puanı’na sahip emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Remax Karun Gayrimenkul- İstanbul, Loran Muratoğlu, Burçin Yol

    Anadolu Bölge Kazananları: Remax Neo Antalya, Hülya Tükenmez, Kerim Tükenmez

    En İnteraktif Emlak Ofisi:

    Gönderilen mesajlara en fazla cevap veren emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Era Home-Ankara, Mehmet Diner, Ahmet Ünal

    Anadolu Bölge Kazananları: Vision Bodrum Emlak, Buse Başeskioğlu, Tolgahan Yaltalı

    En Favori Emlak Ofisi:

    İlanları en fazla favoriye eklenen emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Koyu Yeşil Gayrimenkul, Mustafa Koyuyeşil

    Anadolu Bölge Kazananları: Bursa Reality World Elfi Gayrimenkul, Özkan Aydemir, Figen Ayan

    En Aktif Emlak Ofisi:

    Hürriyet Emlak kurumsal sitesine en fazla giriş yapan emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Aktüel Gayrimenkul, Eyüp Yavuz

    Anadolu Bölge Kazananları: Sivas GMT Emlak, Ömer Geneş, Ekrem Geneş

    İşine En Çok Yatırımı Yapan Emlak Ofisi:

    İlanlarını öne çıkarmak için Hürriyet Emlak’ın yan ürünlerini en çok kullanan emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Coldwell Banker Invest-İstanbul

    Anadolu Bölge Kazananları: Eyvah Eyvah Emlak- Çanakkale, Nail Güler, Serhat Gündoğdu

    En Popüler Emlak Ofisi:

    Toplam ilanları baz alındığında en fazla görüntülenen ve en fazla mesaj alan emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Huzur Emlak- İstanbul

    Anadolu Bölge Kazananları: Aktif Emlak Balıkesir, Şadi Taştan, Banu Taştan

    En Dijital Emlak Ofisi:

    İlan puanlarının ortalaması en yüksek emlak ofisi

    İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Kazananları: Özlem Emlak- İzmir, Özlem Deniz, Özhan Deniz

    Anadolu Bölge Kazananları: Dora Emlak, Mert Tosun

    En Sosyal Emlak Ofisi:

    Bodrum Can Emlak. Ömer Can Köprülü, Mikail Yaşa

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.