DOLAR 32,3774
EURO 35,0458
ALTIN 2326,271
BIST 9139,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emlakta MYK muafiyeti sağlanan bölümler belirlendi

    Emlakta MYK muafiyeti sağlanan bölümler belirlendi
    07.02.2020
    A+
    A-

    Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 2020/1 sayılı Genelgesi ile emlak sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi’nden muafiyet sağlayan alanlar belli oldu. Buna göre ilgili alanlardan mezun olanlar için belge şartı aranmayacak.

    Emlak Danışmanı Seviye 4 için muafiyet sağlayan alanlar ortaöğretim programlarının emlak komisyonculuğu ve emlak bölümleri mezunları olarak belirlenirken ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorada ise 11 bölümün mezunları hem emlak danışmanı seviye 4 hem de sorumlu emlak danışmanı seviye 5 yeterliliklerinden muaf olacaklar.

    ‘Önemli bir ihtiyaçtı’
    Düzenlemenin önemine dikkat çeken Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan “İlgili bölümlere ilişkin duyurular da Ticaret İl Müdürlüklerine bildirildi. Bu husus sektörümüzde de çok önemli bir ihtiyaçtı” dedi.

    Akdoğan “Ticaret Bakanlığımızca gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın konuya ilişkin görüşlerine başvurularak ilgili alanlar seçildi. Emlak Danışmanı Seviye 4 için muafiyet sağlayan alanlar ortaöğretim programlarının emlak komisyonculuğu ve emlak bölümleri mezunları olarak belirlendi” dedi. Akdoğan, belirlenen ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerini şöyle sıraladı: “Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama, Taşınmaz Geliştirme, Gayrimenkul Geliştirme, Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme, Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı, Arazi Yönetimi ve Politikası, Tapu ve Kadastro.”

    Akdoğan’ın verdiği bilgiye göre bu bölümlerin mezunlarının hem emlak danışmanı seviye 4 hem de sorumlu emlak danışmanı seviye 5 yeterliliklerinden muaf olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.