DOLAR 32,5019
EURO 34,9162
ALTIN 2437,935
BIST 9709,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emse, rotasını Orta Afrika’ya çeviriyor

    Emse, rotasını Orta Afrika’ya çeviriyor
    16.10.2017
    A+
    A-

    Sıramatik kiosklarında Türkiye pazar lideri olan Emse, ihracat yaptığı ülkeler listesine Orta Afrika’yı da almak istiyor. Suudi Arabistan’dan Almanya’ya kadar geniş bir yelpazede ihracat yaptıklarını aktaran Emse Dış Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, “Özellikle Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Orta Afrika, hatta tüm kıta ülkelerine ağırlık vermek istiyoruz” dedi

    Bir mühendislik firması olan Emse, hedefine Orta Afrika’yı aldı. Dubai’de şubeleri bulunan Emse, başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Almanya, Katar, Fas, Tunus, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn, Kazakistan, Gürcistan ve Sudan olmak üzere 32 farklı ülkeye ihracat yapıyor. İhracat yaptıkları ülkelere yenisini eklemek hedefinde olduklarını söyleyen Emse Dış Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, “Özellikle Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Orta Afrika, hatta tüm kıta ülkelerine ağırlık vermek istiyoruz” dedi.

    “İhracatta hedefimiz yüzde 20 artış”

    İhracatlarında bu yıl yüzde 20 oranında artış beklediklerini kaydeden Hasna Gasmi,  iç satışlarda ise yüzde 15 civarında artış yakalamayı hedeflediklerini söyledi. 2016 yılında ihracat rakamlarının toplam satışın yüzde 20’lik kısmını oluşturduğuna dikkat çeken Gasmi, 2016 yılı son çeyreğinde ise ihracat için istihdam ve fuar yatırımları yaptıklarına değindi.

    Firma üretimleriyle ilgili bilgiler veren Hasna Gasmi, şunları söyledi: “Aslında biz sistem üretiyoruz. Ürünlerimizin çoğu bir sistemin parçası şeklinde oluyor ve müşteri taleplerine göre bu sayılar değişmektedir. Genel olarak her bir kiosk üzerinden sistem değerlendirmesi yaparsak 2016 yılı toplamda, 900 adet üretim yaptık. Tabi bunun yanında elektronik sıra çağrı sistemi bileşenleri üretimimiz oldukça iyi seviyelerdeydi.”

    12 milyon TL aktif ciromuz var

    Sıramatik sistemlerinde Türkiye pazar lideri konumunda olan Emse’nin geçtiğimiz yıl aktif cirosunun 12 milyon Türk Lirası seviyesinde olduğunu bildiren Hasna Gasmi, şu açıklamayı yaptı: “2015’ten süre gelen işlerimizin devamını yapmayı sürdürmüş olmakla beraber bazı projelerimiz, 2017 yılı için de devam etmektedir. Özellikle 2015 yılında Katar’da aldığımız hastane projelerinde elektronik sıra çağrı sistemi ürünlerimizi uygulamaya devam ediyoruz. 2017 yılında da buna devam edeceğiz.”

    “1,2 milyon dolarlık yatırım yaptık”

    Geçtiğimiz yıl 2017 ve sonrasında karşılığını alacak şekilde planlama yaparak, çeşitli yatırımlarda bulunduklarını anlatan Hasna Gasmi, “2016 yılı içerisinde makine parkurumuzda yenileme ve kapasite artışı için ilave makine alımlarımız oldu. Bu konuda toplam yatırımımız 1,2 milyon USD civarındadır” dedi.

    Gelişmiş bir lazer makinesi için 2017 yılında yatırım yaptıklarını dile getiren Hasna Gasmi, bunun yıl içerisinde kapasitelerine olumlu yansıyarak kârlılıklarında artış yaşattığını kaydetti. Gasmi, sözlerine şunları ekledi: “2017 hedeflerimizin içinde havacılık sektörü için yeni ürünler geliştirmek vardı ve bu konuda da yatırımlarımız oldu. Ar-Ge merkezi hedefimizi başarıyla tamamlayıp, TÜBİTAK’tan birkaç başarılı projemiz için de onay aldık.”

    İşkur’a 200 adet sıramatik üretimi

    Kendi ofislerinde vatandaşa yoğun olarak hizmet sunduğu alanlarda sıramatik sistemleri kullanan İŞKUR, Emse’den 200 adet sıramatik sistemi kiosk alacak. Bu konuda Hasna Gasmi şu açıklamalarda bulundu: “Toplam 200 adet için sıramatik sistemi kiosku üretim süreci devam etmektedir. Kasım ayı içerisinde tüm ülke genelindeki İŞKUR ofislerine kioskları teslim edeceğiz. Mevcut eski ürünler demonte edilip, Emse kioskları devreye alınacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.