DOLAR 32,5947
EURO 34,8147
ALTIN 2496,872
BIST 9455,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘En İyi Makine Ödülü’ Yön Koleji’nin

    ‘En İyi Makine Ödülü’ Yön Koleji’nin
    28.03.2018
    A+
    A-

    Yön Koleji’nin öğrencileri muhteşem bir başarıya daha imza attı. ‘Suyun YÖN’ü takımı, 4 şehirden 14 farklı takımın bulunduğu FIRST®LEGO® League Jr. yarışmasında, kirli sudaki maddeleri ayrıştırarak temiz suyu depo edip evlere aktarılmasını sağlayan bir proje ile ‘En İyi Makine Ödülü’nün sahibi oldu

    Yön Koleji’nin bilimcileri isimlerini muhteşem bir başarıya altın harflerle yazdırdı. Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST®LEGO® League Jr. yarışmasına 4 şehirden 14 farklı takım katıldı. Yön Koleji’nde 3 ve 4’üncü sınıfa giden altı öğrencinin oluşturduğu Suyun YÖN’ü takımı, doğadaki temiz su döngüsünü anlattıkları projeleriyle ‘En İyi Makine Ödülü’ne değer görüldü. Takıma ödül kazandıran proje ile kirli sudaki maddeler ayrıştırılarak temiz su depo ediliyor, ardından evlere aktarılıyor.

    Temiz su için 3 robot tasarladılar

    Suyun YÖN’ü takımı üyeleri 2017-2018 dönemi boyunca bu projeyle ilgili çalıştılar. Konuya ilk olarak su döngüsünü araştırmakla başlayan bilimcilerin ilk araştırdıkları soru “Su nereden geliyor?” oldu. Takım üyeleri sonra suyun nasıl temizlendiğini araştırarak bir su arıtma tesisi kurmaya karar verdiler. Su arıtma tesisi için de 3 tane robot tasarladılar. Bu robotlardan biri, kirli sudaki maddeleri ayrıştırıp atık deposunda topluyor, ardından da bunları atık deposunda enerjiye çeviriyor. İkinci robot temiz suyu alıyor, arıtma işlemi yapan üçüncü robota yolluyor. Sonra da temiz su üçüncü robotun deposunda birikiyor. Biriken su ise boru sistemiyle evlere aktarılıyor.

    Gerçek hayatta uygulanabilir

    Çocukların dikkatini çeken diğer bir nokta her tesiste bir gözlem evi olması oldu. Böylece doğa su döngüsünü mühendislik bilgisi ile harmanlayan çocuklar, gerçek hayatta uygulanabilirliği olan bir su arıtma sistemi ve sürdürülebilir enerji sistemi kurdular.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.