DOLAR 32,5141
EURO 34,8443
ALTIN 2488,146
BIST 9574,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Endeksa.com teknoloji altyapısı Hürriyet Emlak‘ta

    Endeksa.com teknoloji altyapısı Hürriyet Emlak‘ta
    17.05.2018
    A+
    A-

    Hürriyet Emlak’ın Emlak Endeksi, Hürriyet Emlak verileri kullanılarak Endeksa.com değerleme altyapısı ile sağlanıyor. Endeksa’nın gelişmiş  altyapısı ile kullanıcılar, Türkiye genelinde konut değeri ve detaylı emlak endeksi analizlerine ulaşabiliyor. 

    Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, gelişmiş teknolojik altyapısıyla Hürriyet Emlak kullanıcılarının gayrimenkul değerlerine çok daha kapsamlı ve güncel bilgilerle ulaşmalarını sağlıyor. Kullanıcılar herhangi bir konutun adres bilgisini ve konut özelliklerini girerek bölgedeki ortalama satış/kira değerlerine ve konut değerine saniyeler içinde ulaşıyor.

    5 adımda değerleme

    Ekspertiz hizmeti kapsamında 5 adımda Türkiye genelinde tüm konutların yaklaşık değer aralığı saniyeler içinde görüntüleniyor. İlk adımda adres bilgisi giriliyor, ikinci adımda konut tipi özellikleri, üçüncü adımda cephe durumu, manzara ve ısıtma sistemi, dördüncü adımda ise bina konumu, otopark, güvenlik gibi olanaklar girildikten sonra beşinci adımda otomatik olarak yaklaşık satış değeri ve kira değeri aralığı sunuluyor.

    Hizmet kapsamında detaylı emlak endeksi de hızla görüntüleniyor. Emlak endeksinde Türkiye genelinde herhangi bir bölgedeki konut satış/kira değer değişimleri 24 aylık analizle belirlenebiliyor. Emlak endeksi, fiyatı en fazla artan ya da azalan bölgeleri ve amortisman sürelerini, satış ve kiralamada birim metrekare fiyat değişimleri güncel ortalama değerlerle gözler önüne seriyor.

    Endeksa CEO‘su Görkem Öğüt, Hürriyet Emlak ile ilgili yapılan iş birlikteliği ile şunları belirtiyor: “Hürriyet Emlak gayrimenkul broker ve danışmanları için çok önemli bir kaynak. Endeksa altyapısı ile sağlanan emlak endeksi ile amacımız emlak danışmanlarına daha fazla destek olmak. Tüm Türkiye’de sunulan gayrimenkul değerinin kendilerinin işlerini geliştirmelerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

    Hürriyet Emlak İş Geliştirme Direktörü İsmail Dağgeçen yapılan işbirliği ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Hürriyet Emlak kurulduğu günden itibaren ilan arayan ve ilan verenlerin hayatlarını kolaylaştıracak yaratıcı ve yenilikçi ürünleri hayata geçirmektedir. Endeksa ile yaptığımız son işbirliğiyle gayrimenkul alım, satım ve kiralamadaki en önemli konulardan biri olan alıcı ve satıcıyı doğru fiyatlar üzerinden buluşturma işini en iyi şekilde yapmaya başladık. Yaptığımız işbirliğiyle ilan arayanlar, satın alma ya da kiralama yapacakları bölgedeki satılık ve kiralık ev fiyatlarını gözlemleyip kendilerine en uygun evi kolaylıkla seçebiliyorlar. Buna ek olarak yatırımcı segmenti müşterilerimiz bölgesel emlak endeksi ürünüyle hangi bölgede alım ya da satım potansiyeli olduğunu rahatlıkla görebiliyor. Son olarak ev sahibi olan ya da olmak isteyen kullanıcılarımız ‘Konut Değer Hesaplama‘ ürünüyle oturdukları ya da almaya karar verdikleri evin değerini nokta atışı bir şekilde Hürriyet Emlak üzerinden hesaplayabilmektedir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.