DOLAR 32,5815
EURO 34,6832
ALTIN 2521,476
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Endüstriyel Temizlik Sektörü ülke ekonomisine 14 milyar Avro katkı sağlıyor

    Endüstriyel Temizlik Sektörü ülke ekonomisine 14 milyar Avro katkı sağlıyor
    21.11.2018
    A+
    A-

    Endüstriyel temizlik sektörünü uluslararası pazarlarla buluşturacak, INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı ve Konferansı, 10-12 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Fuara, 70 Ülkeden 4.500 profesyonel ziyaretçi ve 40 ülkeden 150 marka katılımı bekleniyor. Sektör, yılda ortalama 14 milyar Avro ciro ve yaklaşık 5.000 firma ile 1,5 milyon kişiye istihdam sağlıyor.

    Doğu ve Batı’yı birbirine bağlayan stratejik konumu ve güçlü ekonomisi ile Türkiye, endüstriyel temizlik sektöründe yıllık ortalama 22 milyar dolar pazar payına sahip Ortadoğu’nun önemli bir parçası. Üstelik 2020 yılında bu rakamın 80 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Sektör yaklaşık 5.000 firma ile kamu binaları da dahil edildiğinde 1.5 milyon kişiyi istihdam ediyor. Buna aileler de dahil edildiğinde ortalama 6 milyon kişinin geçim kaynağı ve ülke ekonomisine yılda ortalama 14 milyar Avro katkı sağlıyor.

    70 ülkeden 4.500 profesyonel ziyaretçi ve 40 ülkeden 150 marka katılımı bekleniyor…

    INTERCLEAN İstanbul, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesindeki Endüstriyel Temizlik Sektörünü iki yılda bir İstanbul’da bir araya getiriyor. INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı ve Konferansı’nın temizlik endüstrisinin Avrasya’daki en önemli uluslararası etkinliği olduğunu söyleyen Interclean İstanbul Marka Direktörü Hatice Dinçer, “INTERCLEAN İstanbul Fuar ve Konferansı’nda geçtiğimiz yıl 65 ülkeden 3200 sektör profesyonelini ağırladık. En çok ziyaretçi Almanya, İran, İtalya, Makendonya ve Rusya’dan geldi. Bu yıl, yüzde 45 Avrupa’dan, yüzde 29 Asya’dan, yüzde 15 Afrika’dan ve yüzde 11 Amerika/Avustralya’dan olmak üzere 70 ülkeden 4.500 profesyonel ziyaretçi ve 40 ülkeden 150 marka katılımı bekliyoruz. Endüstriyel temizlik sektöründe bulunan tüm alt sektörleri INTERCLEAN İstanbul’da tek çatı altında buluşturacağız” dedi.

    Endüstriyel Temizlik Sektörü 1,5 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor…

    İki yılda bir İstanbul’da düzenlenen endüstriyel temizlik sektörünün dev buluşması INTERCLEAN İstanbul’u desteklediklerini belirten Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği TESHİAD Başkanı Zafer Mumcular: “TESHİAD olarak pek çok üye firmamızla 10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Türkiye’nin tek endüstriyel temizlik fuarı ve konferansı INTERCLEAN İstanbul’da yer alacağız. Fuarın, sektörümüze ihtiyacı olan yeni işbirliği fırsatlarını sunacağına inanıyoruz. Son beş yılda pazar payımızı 19,4 milyar TL’den 35,5 milyar TL’ye yükseltmeyi başardık. Yıllık ticari iş hacmimiz yaklaşık 13-14 milyar Avro. Kamu binaları da dahil edildiğinde bir milyon 500 bin kişiye istihdam sağlayan sektörümüz, ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlayacak potansiyele sahip” dedi.

    TESHİAD işbirliği, Amsterdam Rai ve UBM NTSR’nin uluslararası gücü ile düzenlenen INTERCLEAN İstanbul Fuarı’nda, zemin bakım makineleri, temizlik kağıtları, kimyasal temizleyiciler, halı yıkama makineleri, temizlik ekipmanları ve tesis temizliği öne çıkan sektörler olacak. Ziyaretçi profilini ise AVM’ler, özel okullar, belediyeler, restoranlar, perakende mağazaları, bankalar, kamu kurumları, fast food restoranları, inşaat firmaları, özel hastaneler, oteller, gıda üreticileri, sanayi firmaları, lojistik depoları, zemin kaplama firmaları, holdingler, site yönetim firmaları ve zincir spor salonları oluşturacak.

    Türkiye’nin tek endüstriyel temizlik fuarında, MENA bölgesinde ve Türkiye’de gelişmekte olan sağlık sektöründe temizlik ve hijyen konularının ele alınacağı Healthcare Cleaning Forum düzenlenecek. Sektöre dair yenilikçi fikir ve ürünler ise fuar alanında oluşturulacak İnovasyon Alanı’nda sergilenecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.