DOLAR 32,5041
EURO 34,912
ALTIN 2444,462
BIST 9703,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Endüstriyel temizlik sektörüne yapılacak en büyük yatırım eğitimdir

    Endüstriyel temizlik sektörüne yapılacak en büyük yatırım eğitimdir
    12.06.2018
    A+
    A-

    Ev dışı tüketim alanındaki müşterilerine Viking Profesyonel ile ulaşan Viking Temizlik, farklı alanlarda imza attığı çalışmalarla istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Entegre bir sistem anlayışı geliştiren Viking Temizlik, çatısı altında yer alan Viking Profesyonel ile ARGE ve inovasyon odaklı bir çalışma prensibi yürütüyor. Bu doğrultuda gelişen ve değişen dinamikleri yakalayabilmek, bilinçlendirmek, yeniliklere ayak uydurabilmek ve gerektiğinde yön verebilmek adına kurduğu Viking Akademi ile nitelikli iş gücü yaratıyor.

    Hizmet verdiği müşterilerinin sürdürülebilir temizlik ve hijyen standardına ulaşmasını sağlamayı hedefleyen Viking Profesyonel, kalite yönetim sistemi gerçeklerinden ödün vermeden çalışmalarına devam ediyor. Viking Profesyonel’in başlıca hizmet verdiği sektörler arasında oteller, restoranlar, kafeler, yemek şirketleri, temizlik hizmetleri sektörü, ticari çamaşırhaneler, sağlık kurum ve kuruluşları, eğitim kurumları ve gıda üretim sektörü yer alıyor. Profesyonel mutfak hijyeni, çamaşır hijyeni, genel temizlik ve kişisel bakım hijyeni, zemin hijyeni ve gıda hijyeni ürünlerinden oluşan geniş portföyü ile Viking, endüstriyel temizlik alanında profesyonel çözümler üretiyor.

    Sektörün eğitimli iş gücüne ihtiyacı var

    Sektörde sürdürülebilir başarıyı elde edebilmenin eğitimden geçtiğine inandıklarını ifade eden Viking Temizlik EDT Türkiye Satış Müdürü Mehmet Küçük; “Sirkülasyonun hızlı olması, yeniliklerin tüm sektör kurallarını dönüştürmesi ve ülkemizin global alanda önemli bir iş merkezine dönüşmesi gibi birçok parametre, bu alandaki eğitimleri zorunlu kılıyor. Çünkü şartların bu kadar zorlaştığı ve dengelerin çabuk değişip rekabet üstünlüğü yarattığı mevcut düzende nitelikli bir ekibe ihtiyacınız vardır. Yeni kuralların geçerli olduğu modern çağda faaliyet gösterdiğiniz her alanda ve işinizin her aşamasında eğitimli ekibin varlığı sizi bir adım öne geçirecektir. Biz bu bilinç ekseninde hareket ederek 2014 yılında Viking Profesyonel çatısı altında kurulan Viking Akademi ile ilk eğitimlerimize başladık. Akademimizde 4 yıldır mutfak hijyeninden zemin bakımına, tekstil hijyeninden bina bakımına tüm gruplarda uygulamalı ve teorik olarak eğitimler veriyoruz. Örnek olarak Türkiye’de yeme-içme sektörünün hijyen konusunda yeterince bilinçli olmadığını görüyoruz. İşletmeler açısından otel, restoran ve kafelerde markaya ve geleceğe yatırım yapanların haricinde hijyen konusunda bilinç oldukça yetersiz. Hijyenin, gözle görülen kirlerin temizlenmesi ile sağlanacağı zannediliyor, oysa ki gözle göremediğimiz bakteriler, mikroplar yeme-içme sektörünü ve insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu önemli bilgilendirmeler yapılırken,   Ayrıca, detaylı bilgi gerektiren özel ürünlerin ve ekipmanların kullanımlarının üründen ürüne değişiklik göstermesi sebebiyle, yaptığımız her yeni bayilik anlaşması sonrasında bayilerimizin satış ve teknik ekiplerini akademiye davet ederek ürünlerimizle ilgili her türlü bilgiyi derinlemesine kendilerine aktarıyoruz. ” dedi.

    “Viking Akademi ile nitelikli kadrolar yetiştiriyoruz”

    Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Viking Temizlik Ev Dışı Tüketim Kanalı Türkiye Satış Müdürü Mehmet Küçük; “Temizlik sektörünün, Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan sektörler arasında yer alacağı ve geleceğin en önemli yatırım araçlarından biri olacağı öngörülüyor. Bu tablonun en önemli çözüm ortaklarından biri de endüstriyel temizliktir. Endüstriyel temizlik sektörü geniş bir iş sahasına hizmet vermekle birlikte kendi dinamiklerini yaratan çok önemli bir iş kolu. Ancak en büyük eksikliği müşteriler tarafından doğru bir kimlik kazanamamış olması ve sektör oyuncularının eğitimli profesyonel iş gücüne gerekli yatırımı yapmamasıdır. Ancak üretimden laboratuvar çalışmalarına, kalite kontrolden üst düzey yöneticilere kadar tüm sürecin maksimum verimle sürdürülebilmesi için uzman bir kadro zorunludur. Satış sürecinin içerisinde, uzun vadeli satış anlaşmalarına dayalı olarak müşterilere yapılan ekipman yatırımları, satış ekibi ve teknik personelin işin tüm süreçlerine tümüyle hakim olmasını gerektiriyor. Doğru yatırımlar ve bu konuda kazandırılmış farkındalık sayesinde geleceğin sektörlerinden olan endüstriyel temizlik, ülkedeki yatırımlar devam ettiği sürece büyüyecek bir iş kolu. Viking Akademi’nin en önemli hassasiyetlerinden biri de hedef grubu olan Viking EDT Satış Grubu, yurt içi ve yurt dışı distribütör satış ekipleri ve nokta satış personellerine bu farkındalığı kazandırmaktır” dedi.

    Viking Akademi eğitimleri devam edecek

    Viking Temizlik, endüstriyel temizlik sektörünün en önemli sorunlarından biri olan nitelikli iş gücü problemini kendi içlerinde oluşturdukları Viking Akademi ile sorun olmaktan çıkarıyor. Yönetim ve sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda 4 yıldır eğitimlerine hız kesmeden devam eden Viking Akademi, sektör için profesyonel çözümler üretmeyi sürdürecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.