DOLAR 32,58
EURO 34,7908
ALTIN 2512,063
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Enerji maliyetlerini düşürmek için güneşten faydalanın

    Enerji maliyetlerini düşürmek için güneşten faydalanın

    Antalya’da düzenlenen ENEREX Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı, yenilenebilir enerjinin gerek enerji maliyetleri gerekse verimlilik anlamında önemini bir kez daha ortaya koydu. Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden HT Solar Enerji de fuar için yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerine 60 hücreli Mono 330 W ve 72 hücreli Bifacial Half-Cut 400W güneş panellerini sergiledi.

     

    Enerji maliyetlerini aşağıya çekmek ve Türkiye’nin en büyük döviz gider kalemlerinden enerji ithalatını azaltmak hedefiyle ziyaretçileri bir araya getiren ENEREX Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı Antalya’da gerçekleştirildi. 3 gün süren ve sektörün tüm paydaşlarını gerek fuar gerek oturum ve panellerle bir araya getiren fuar, yenilenebilir enerji alanında son gelişmeleri de gündeme taşıdı.

    Fuarda yerini alan dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden HT Solar Enerji, 60 hücreli Mono 330 W ve 72 Hücreli 400 W Bifacial Half-Cut Güneş Panellerini ziyaretçilere tanıttı. Başta ABD olmak üzere pek çok Avrupa ülkesine ürünlerini ihraç eden HT Solar, Türkiye’de son yıllarda artan talebe yanıt vermek için İstanbul’daki fabrikasında büyük hücreli güneş paneli üretimine çok yakında başlayacak.

    Türkiye’de üretiyor, ABD ve Avrupa’ya güneş paneli gönderiyor

    Türkiye’nin Avrupa ülkeleri içerisinde güneş enerjisinden faydalanma anlamında en fazla potansiyele sahip ülkelerden biri olduğunu söyleyen HT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler, “Bu tür organizasyon ve fuarları hem Türkiye’nin sahip olduğu potansiyel hem de yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması ile ilgili farkındalık geliştirmesi açısından çok değerli buluyoruz. 2016 yılında üretime başladığımız İstanbul’daki fabrikamız HT Solar’ın Çin dışındaki ilk yatırımı olma özelliği taşıyor. Çin’in güneş enerjisi anlamında sahip olduğu know-how ve bilgi birikimini Türkiye’ye aktarmayı ve ihtiyaçlara göre geliştirdiğimiz ürünlerimizle özellikle sanayide enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefliyoruz. Güneş panellerinde verimlilik en çok dikkat edilen ve önemli konulardan biridir, biz de ürün gamımızdaki panelleri verimliliklerini artırmak üzere sürekli güncelliyoruz.” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.