DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Enerji yatırımları Offshore operasyonlarını genişletecek

    Enerji yatırımları Offshore operasyonlarını genişletecek
    09.01.2019
    A+
    A-

    Türkiye’de kurulacak olan dünyanın en büyük deniz üstü (offshore) rüzgar enerji santrali gibi dev yatırımlarla genişleyen enerji faaliyetleri, deniz üstü taşımacılık hizmeti veren helikopterlerin de operasyon alanlarını genişletiyor

    Enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik olarak denizlerimizde kaynak arayışları artıyor. Deniz üstü taşımacılığının da yıldızları olan Offshore helikopterleri enerji faaliyetlerindeki operasyonların da eşsiz kahramanları olarak hizmet veriyor.

    Türkiye’de kurulacak ve dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar enerji santrali olma özelliğini taşıyacak yatırımla birlikte denizlerimizdeki Offshore operasyonlarının da artacağına dikkat çeken Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, “Münhasır distribütörlüğünü yürüttüğümüz İtalyan helikopter üreticisi Leonardo Helicopters’in AW109, AW169, AW139 ve AW189 tipi helikopterleri dünya çapında Offshore operasyonlarında en çok tercih edilen modeller. Kaan Air olarak, deniz üstü taşımacılığının en güçlü kahramanlarıyla hizmet veriyoruz. Hali hazırdaki yatırımlarımız, enerji arama ve keşif faaliyetlerine hız veren Türkiye’deki şirketlerin ve kurumların açık deniz taşımacılığı taleplerine hızlıca yanıt vermemizi sağlıyor. Kaan Air olarak, Offshore operasyonları için deneyimli pilotlar ve teknik ekipten oluşan bir kadro ile Antalya Havalimanı’nda konuşlanmış olan iki adet AW139 tipi helikopter ile 7 gün/24 saat esasına göre hizmet veriyoruz” dedi.

    “Fatih’e 120 saat uçuş gerçekleştirdik”
    TPAO ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde, Ekim ayında Akdeniz’de derin deniz sondajına başlayan “Fatih” gemisinin deniz üstü operasyonlarına başladıklarını belirten Süler, “2 adet AW139 helikopteri ile, dev sondaj gemisine personel ve malzeme taşıma görevi gerçekleştiriyoruz. 28 Ekim’den bu yana
    gemiye yaklaşık 120 saat uçuş gerçekleştirdik. Türkiye’de artan enerji faaliyetlerine paralel olarak deniz üzeri uçuş oranın da artacağını düşünüyoruz, bu nedenle deniz üstü taşımacılık yatırımlarımızı kullandığımız hizmet alanlarının da genişleyeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

    “Hava yolu deniz yolundan çok daha emniyetli”
    Kaan Air Genel Müdürü M. Kemal Süler, “Offshore operasyonlarında ulaşım maliyetinden ziyade personelin en kısa zamanda en emniyetli biçimde platforma ulaştırılması esas unsurlar olarak öne çıkıyor. Hava alanına ulaşan ve çoğu yabancı ülkeden gelen personel tek noktada toplanarak çok kısa bir zamanda platforma transfer ediliyor. Deniz yolu ile ulaşımda platforma yanaşma, personel ve yük indirmesi gibi faaliyetler çoğu zaman dalgalar nedeniyle yapılamıyor, deniz yoluyla transferlerde yaralanmalı, hatta ölümle sonuçlanan çok fazla kaza yaşanıyor. Hava yoluyla yapılan transferlerde yaşanan olaylar ile deniz yolu ile yapılan transferlerde yaşanan olaylar mukayese edildiğinde hava yolunun çok daha emniyetli olduğu ortaya çıkıyor” diye ekledi.

    AW139, sınıfının en güçlüsü
    Türkiye’de de önemli bir pazar payına sahip olan ve dünyada mevcudu 1000’e yaklaşan AW139 helikopteri, HEMS, SAR, VIP taşımacılığının yanı sıra yaygın olarak Offshore görevlerinde de yer almakta olup, mevcut AW139 helikopterlerinin yüzde 40’ı petrol platformlarına personel ve malzeme taşıma görevlerinde kullanılmakta.

    Leonardo Helicopters’in özelliklerine orta sınıf, çift motorlu yeni nesil helikopteri sınıfının en güçlüsü. AW139, en iyisini isteyenler için en zor gereklilikleri karşılamak üzere tasarlandı. Maksimum kalkış ağırlığı 7 ton olan 15 yolcu kapasiteli AW139 helikopteri; menzili, sürati, yolcu kabin genişliği ve sunduğu konfor ile bütün diğer orta sınıf çift motorlu helikopterleri geride bırakıyor.  Güvenlik ve performans kriterlerini tanımlayan uçuşa elverişlilik standartlarından JAR/FAR 29 sertifikasına sahip AW139’u sektörün öncüsü konumuna getiren özellikleri; orta sınıf, çift motorlu, 5 palli rotor sistemi ile sıcak iklim şartlarında ve yüksek irtifa gibi zorlu uçuş koşullarında en üstün performansı sağlıyor olmasıdır. İleri teknoloji Honeywell Primus Epic entegre avionik sistemi ve 4 eksenli Oto Pilot Uçuş Kontrol Sistemi ile donatılmış AW139, yolculara ve kullanıcılara orta sınıf, çift motor helikopterler içerisinde en geniş kabin ve konforu sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.