DOLAR 32,577
EURO 34,9815
ALTIN 2429,915
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ERA Gayrimenkul Türkiye gayrimenkulde girişimciliğin şifrelerini paylaştı

    ERA Gayrimenkul Türkiye gayrimenkulde girişimciliğin şifrelerini paylaştı
    15.05.2018
    A+
    A-

    Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, İstanbul, Ankara ve İzmir’de girişimcilerle bir araya geldi. Küçük bir bütçe ile kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilere önerilerde bulunan ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, sektörde yavaşlamanın görüldüğü dönemlerin girişimciler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu vurguladı.

     

    Küçük bir bütçe ile kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilerle farklı şehirlerde düzenlediği etkinliklerle bir araya gelen ERA Gayrimenkul Türkiye, son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de girişimcilerle bir araya gelerek, altın öğütlerde bulundu. ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, gayrimenkul sektöründe olmak isteyen girişimciler nasıl bir yol izlemeli, sektöre girme düşüncesi var ise ilk dikkat etmesi gereken kriterler, gayrimenkul sektörünün yatırım maliyeti, getirileri konularındaki tecrübelerini paylaştı.

     

    Özellikle mevsimsellik ve sektörde yaşanan durgunlukları bir kriz değil fırsat olarak değerlendirmeleri gerektiğini girişimcilerle paylaşan Tümen , “Günümüzde girişimciliğin yaşı giderek düşüyor. İnsanlar emekli olduktan sonra hayalleri peşinde koşarken artık üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işini kurmak isteyenlerle dolu. Biz de bu girişimcilerimizle bir araya gelerek edindiğimiz tecrübeleri paylaşmak istiyoruz. Çünkü nereden başlaması gerektiğini öğrenmek girişimciliğin ya da yeni bir işin ilk ve en önemli adımıdır. Sektörde fark yaratan işler yapabilmeleri için biz ERA Gayrimenkul Türkiye olarak gayrimenkulde kendi işinin patronu olmak isteyenlere maliyetinden, işin risklerine kadar tüm detayları kendilerine uygulamalı olarak verdiğimiz eğitimlerde aktarıyoruz” dedi.

     

    Sektördeki yavaşlama iyi değerlendirilmeli

    Girişimci adaylarının gayrimenkul sektöründe yaşanan yavaşlamayı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Tümen sözlerine şöyle devam etti; “Gayrimenkul sektörüne danışman ya da broker olarak girmek isteyen girişimciler, sektöründe yaşanan yavaşlamayı çok iyi değerlendirmeliler. Bu yavaşlamayı bir fırsat olarak görmeliler ve geniş bir emlak ve müşteri portföyü oluşturmalılar. Sektör hareketlenmeye başladığı anda bu emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklardır.”

     

    İzmir girişimciler için fırsat…

    Yatırım amacı ile konut satın alma dinamiklerinin 2017 yılından itibaren değiştiğini ve yeni bir döneme girildiği söyleyen Tümen; “2017 yılında % 11,3 artan konut satış fiyatlarının, İzmir’de Türkiye ortalamasının çok üzerinde % 19,4 artığını görüyoruz. Bu da İzmir’de hala bir talep olduğunu, hem gayrimenkul yatırımcısının hem de gayrimenkul danışmanının iyi değerlendirmesi gereken bir fırsat olduğunu göstermektedir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.