DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ERA Gayrimenkul’un Doğu Anadolu’daki ilk ofisi Erzurum’da açıldı

    ERA Gayrimenkul’un Doğu Anadolu’daki ilk ofisi Erzurum’da açıldı
    30.01.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en genç global gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Türkiye, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk ofisini ‘ERA Gayrimenkul Prestij’i Erzurum’da hayata geçirdi. Bugüne kadar batı bölgelere yoğunlaşan ERA, doğu illerine de gayrimenkul franchise’ı vererek büyüme hedefi doğrultusunda ilerliyor…

    Türkiye’nin en genç global gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, büyüme hedefi doğrultusunda ofis açarak gelişmeye devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin batı şehirlerinde yoğunlaşan ERA Türkiye, yönünü doğu illerine de çevirdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ofisi ‘ERA Gayrimenkul Prestij’ bölgenin en büyük ili olan Erzurum Yakutiye’de 450 m2 alanda 10 gayrimenkul danışmanıyla hizmet vermeye başladı.

    Yeni ofisin açılışını ‘bölge insanı için kurumsal bir şirketten hizmet alma fırsatı’ olarak yorumlayan ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yatırımların devamlılığı halinde şehrin büyük bir kalkınma ivmesi yakalayacağını söyledi.

    Erzurum’un birçok şehri birbirine bağlayan geçiş yollarına sahip olduğunu ve havayolu ulaşımında da merkez olma özelliği taşıdığını söyleyen Baygan “Erzurum çok önemli bir kentimiz, yatırım potansiyeli yüksek gelişime açık. Kış turizmi açısından bakıldığında ise ayrı bir değer taşıyor. Erzurum’un merkez ilçelerinde kentsel dönüşüm dolayısı ile yeniden bir yapılanma mevcut ve yeni yapılanmalar büyük katma değer sağlıyor.

    Türkiye ve Avrupa’nın en güzel pistlerine sahip olan ve daha önce 2011 Kış Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapan Erzurum’un konut ve ticari yatırım yönünden de çok yüksek potansiyeli olduğunu hatırlatan Baygan, bu nedenle bölgeye yatırım yapma kararı aldıklarını ve yatırımlarına bundan sonra da devam etmeyi planladıklarını anlattı” dedi.

    Köyden kente göçün ve genç nüfusun da bölgedeki konut ihtiyacını artıran etkenler arasında yer aldığını söyleyen Baygan, bölgede başka bir yatırım aracının olmamasının da avantaj yarattığını belirtti.

    Yüzde 30’a varan kazanç…
    ERA Gayrimenkul Prestij Ofis Sahibi Turgay Güneri; “Gayrimenkul konusunda nitelikli danışmanlık vermek amacıyla ERA Gayrimenkul Türkiye’den hizmet almaya başladık. Güvenilir bir alana yatırım yapmak ve iş kurmak isteyenler için iyi fırsatlar sunan sektörde en doğru yöntemin gayrimenkul franchise almak olduğu bilinciyle ‘ERA Gayrimenkul Prestij’ ofisini hizmete sunduk” şeklinde konuştu.

    Bölgede son dönemde kentsel dönüşüm reformlarıyla ve bu yönde yapılan yatırımlarla modern şehircilik dönemi yaşanmaya başlandığını söyleyen Güneri; “ Devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının etkisiyle konut ihyacının arttığı ilde, konut üretimi yeterli olmadığı için fiyatlarda sürekli bir artış gözleniyor. Konut ve ticari alanlarda yıllık ortalama yüzde 10, arsa yatırımlarında ise yüzde 30 civarında yıllık kazanç sağlıyor.
    Erzurum’da konut kiraları ise 600-1.300 TL arasında seyrederken, dükkanlarda bu rakam ortalama 3.000-8.000 TL arasında değişiyor.

    Erzurum’da merkezi alanlardaki ortalama dairelerin metrekare fiyatı 1.000 TL civarındayken, yine merkezde özel tasarımlı daireler için bu rakam 1.500-2.000 TL arasında değişiyor. Aynı özelliklerde merkezi alanlarda ticari yerlerin metrekare fiyatları 2.500-5.000 TL arasında seyrediyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.