DOLAR 32,5887
EURO 34,7713
ALTIN 2507,595
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erden Timur: 60 sene sonra bugünkü meseleler konuşulmayacak

    Erden Timur: 60 sene sonra bugünkü meseleler konuşulmayacak
    18.04.2018
    A+
    A-

    ‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER’in, bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdiği Gayrimenkul Zirvesi’nde; gayrimenkul alanında en çok merak edilen konular, iş dünyasının önemli isimleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı oturumlarda tartışıldı.

    ‘Gayrimenkul Sektörü ile DNA’nız Uyuştu mu?’ başlıklı oturuma katılan işadamları Serdar Bilgili, Fettah Tamince ve Murat Özyeğin farklı sektörlerden gayrimenkul sektörüne geçenlerin beklentilerini, sektörün avantajları ve dezavantajlaını konuştu. ‘Konutun Dinamikleri’ başlıklı oturumda ise sektörün önde gelen isimleri A. Nazmi DurbakayımAvni Çelik, Özcan TahincioğluErden Timur ve Ziya Yılmaz; sektördeki son gelişmeleri masaya yatırdı.

    Sektörün liderleri ‘Konutun Dinamikleri’ni konuştu

    Zirvenin ikinci oturumu, gayrimenkul sektöründe öne çıkan isimlerin katılımıyla gerçekleşti. ‘Konutun Dinamikleri’ başlıklı oturumda, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazmi Durbakayım, SİNPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ve DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; sektörün son durumu, yeni yönetmeliğin sektöre neler getirdiği, İstanbul’un konut ihtiyacına genel bakış, uygun fiyatlı konutların inşası ve yabancıya konut satışı konularını tüm detaylarıyla ele aldı.

    60 sene sonra bugünkü meseleler konuşulmayacak

    Konuşmasına yeni yönetmeliği değerlendirerek başlayan Erden Timur, “Yönetmeliğin kente olan sonucuna bakmalıyız. İmar planıyla kentleşme alışkanlığı dünyada eskimiş bir şey. Master planlarla binaların birbirlerine ve bütününe uyumu konuşulmalı, böyle şeyler çok romantik geliyor ama 60-80 sene sonra bugünkü meseleler konuşulmayacak. 60 sene sonra gecekonduları veya zarar edenleri değil şehir ne hale geldi konusunu tartışacağız. Yönetmelik uygulaması konusunda kamuoyunun çok bastırması, siyasetin inisiyatif alması gerekiyor” dedi.

    Yabancı yatırımcılar için vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili düzenlemenin 300 bin dolara düşürülmesi çabasının, doğru bir çalışma olduğunun altını çizen Erden Timur, “Şu anda tanıtım eksiğimiz var. Her zamanki gibi ülkemize öncü gelenleri suistimal ettik. Markalı konut sektörü için bunu söylemiyorum. Onun da düzenlenmesi gerekir. Bu müthiş döviz kazandırıcı bir sistem. Bu sektör yurtdışına 20 milyar dolarlık bir satış yapıyor. Bunun neticesinde 4 milyar dolarlık döviz kazandırıyor. Bu çok güzel bir şey. Dünyanın en pahalı arsalarına sahibiz. Brooklyn’de yüzde 12 seviyesinde olan yerler var,biz mecburen üst gelir grubuna yöneliyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.