DOLAR 32,4837
EURO 34,9541
ALTIN 2435,046
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eric de Ladoucette: Yemek kartı düzenlemesi sektöre ivme kazandıracak

    Eric de Ladoucette: Yemek kartı düzenlemesi sektöre ivme kazandıracak
    24.05.2018
    A+
    A-

    Edenred Türkiye Genel Müdürü Eric de Ladoucette, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yemek kartı şirketlerine yönelik hazırlanan düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ilgili görüşlerini aktardı.

    Türkiye’de 1,5 milyonu aşkın çalışanın kullandığı kurumsal çözümler alanında lider konumda bulunan ve Ticket markası ile ülkemizi yemek kuponları ile tanıştıran ilk şirket olan Edenred’in Türkiye Genel Müdürü Eric De Ladoucette, yemek kartları sektörünü yakından ilgilendiren yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Çeşitli resmi kurumlar, restoran birlikleri ve yemek kartı sektörü ile aylar süren görüş alışverişi sonrasında; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 22 Mayıs 2018 tarihinde yemek kartı sektörünü etkileyen yeni bir düzenleme yayınladı.

    Eric de Ladoucette: “Sektör olarak elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştığımız bu süreç, Bakanlığımızın liderliğinde, yemek kartı sağlayıcı firmaları, restoranlar ve işveren dernekleri gibi tüm paydaşların görüşlerinin alındığı, tüm tarafların temel haklarını gözeten bir yaklaşımla yönetilmiştir. Gelinen noktada yeni düzenlemenin tüm paydaşların lehine olduğunu; getireceği standartlar ile sektörümüze ivme kazandıracağını düşünüyorum” dedi.

    Edenred’in, Türkiye pazarında giriş yaptığı 1992 yılından bu yana kurumların verimliliğinin ve çalışanların alım güçlerinin artması, ayrıca üye iş yerlerinin ek satış hacmi elde etmesi yönünde katkı sunduğunu aktaran De Ladoucette, sözlerine şöyle devam etti; ‘Bu yeni yöetmelik kapsamında restoranlar ve firmalar için getirilen ticari şartlar önümüzdeki aylarda yürürlüğe konulacaktır. Ayrıca Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkçi’ye konuya gösterdiği ilgi için teşekkür etmek istiyorum. Maliyeti iş veren tarafından karşılanırken aynı zamanda iş verene vergi avantajı da sağlayan yemek kartlarının hem ülke ekonomisine hem de sayıları 3 milyona ulaşan kart kullanıcısı çalışanın iş motivasyonu ve bireysel ekonomisine katkısı oldukça yüksek. Yeni düzenleme ile önümüzdeki dönemde bu katkı kuşkusuz daha da güçlenecektir.’

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.