DOLAR 32,4962
EURO 34,7709
ALTIN 2489,662
BIST 9538,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erol Harbi 6 günde Abant’a ulaştı

    Erol Harbi 6 günde Abant’a ulaştı
    26.05.2018
    A+
    A-

    Yola çıktı, Ankara’ya gidiyor ve sağlık için yürüyor…

    Erol Harbi, Optisyenlerin ve vatandaşların desteğini alarak, yürüyüşüne devam ediyor.

    Harbi, Korsan Lens Satışı’na karşı Ankara’ya yürüyüşünün 6. Gününde Abant’a ulaştı.

    Erol Harbi:“Mevcut yasa uygulansın; Halkın sağlığı tehlikede”Optik Sektörünün öncü ismi Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, korsan lens satışının engellenmesi için İstanbul’dan Ankara’ya ‘Korsan Lens Satışına Hayır’ yürüyüşünün 6. Gününde Abant’a ulaştı. Yol boyunca vatandaşların ilgisiyle ve desteğiyle karşılaşan Harbi;“Gelen destekleri görünce yorgunluğum bir anda geçiyor. Ayaklarım yara oldu ama olsun, güneş altında ve araçların yanından yürümek zor olsa da ne için yürüdüğümü düşünürsek, buna değer!’ diye konuştu.

    Harbi’nin yürüyüşü 31 Mayıs günü Ankara’da son bulacak. Erol Harbi, 1 Haziran “Gözlükçüler ve Optisyenler Günü”nde,yaklaşık 6.500 Optisyenin imzasını Sağlık Bakanlığı’na teslim edecek.

    Harbi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yürüyüş, karşılaşabileceği sağlık sorunlarından ve yasalardan haberdar olmadığı için, internet sitelerindensatın almış oldukları sahte, kaçak ve süresi geçmiş kontak lensler nedeniyle, sağlık problemi yaşayan ve görme kaybına uğrayan vatandaşlarımız için olacaktır.

    Bu yürüyüşle, gözlükçünün, Optisyenin hakkının yenmesine neden olan internet siteleri hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından verilen kapatma cezalarının artık uygulamaya konulmasını ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen bu satışların bir an önce durdurulmasını istiyorum. Bu yürüyüş, toplumun sağlığını birinci derece öncelikli tutarak, mesleğinin ahlakına sahip çıkan, yasalara uyan,bu hassasiyetinin uğruna, haksız kazanç sahipleri yüzünden mağdur olan gözlükçüler ve optisyenler için olacaktır.

    Tamamen toplumun göz sağlığı ve mesleğim adına gerçekleştirdiğim bu yürüyüşüm, kesinlikle siyasi içerikli olmayıp, şahsi bir girişimdir. Niyetim sadece, internetten yapılan kontak lens satışlarının korsan faaliyet olduğu hakkında, kamuoyunun dikkatinin çekilmesidir.”

    Bilindiği gibi 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun” 2004 yılında gözlük ve kontak lens satışının yetkisini doğrudan ve yalnızca optisyenlik müesseselerine vermiştir. Kontak lens satışı, reçeteye tabidir ve satışı sadece optik mağazalarda yapılmaktadır. İnternet, optisyenlik müessesesi değildir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.