DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Esaretin Bedeli tiyatro sahnesine taşınıyor

    Esaretin Bedeli tiyatro sahnesine taşınıyor
    06.12.2018
    A+
    A-

    Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan Stephen King’in ölümsüz eseri “Esaretin Bedeli”, Türkiye’de ilk kez Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından dev bir prodüksiyonla tiyatro sahnesine taşınıyor.

    Esaretin Bedeli filminde ki dostlukları adeta efsaneleşen Red ve Andy karakterlerine tiyatro sahnesinde hayat verecek Kerem Alışık ve Kaan Taşaner umudu ve dostluğu eşsiz bir hikaye ile gözler önüne seriyor.

    15 Aralık’ta seyirci ile buluşmanın heyecanını yaşayan oyunun başrol oyuncularından Kerem Alışık’Oyunda umudun mayalandığı, umutsuzluğun katranlaştığı bir hikaye bizleri bekliyor. Biz de oyunla ilgili umut doluyuz. Tüm hazırlıklarımız bugünlerde bitti. Bütün umudumuz yarınlarda oyunu oynayacak olmamız da…’’ dedi.

    Provaları tüm hızıyla devam eden, Şakir Gürzumar’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda başrolleri; Kerem Alışık (Red), Kaan Taşaner (Andy), İştar Gökseven (Müdür Stammas) üstlenirken, oyun 25 kişilik oyuncu kadrosuyla 15 Aralık’ta Zorlu PSM’de tiyatro severlerle buluşacak.

    Anadolu Efes’in katkılarıyla, HDI Sigorta’nın desteğiyle, Karnaval Radio Türkiye’nin radyo sponsorluğu ile Türkiye’de ilk kez sahnelenecek oyunun provaları tüm hızıyla sürüyor.

    Oyunun konusu:

    Andy Dufresne masum olduğunu iddia etmesine rağmen, karısını ve sevgilisini öldürmesi suçuyla iki kez müebbet hapse çarptırılır ve Shawshank hapishanesine gönderilir.Uzun yıllarını Shawshank’te geçirmiş hapishaneye her şeyi sokabilen eski bir mahkûm olan Red ile aralarında güçlü bir dostluk kurulur. Red, Andy’nin hapishane şartlarına çabuk pes edeceğini düşünse de, Andy Shawshank deki her türlü acıya karşı hayata bağlı ve her zaman umutludur. Red umutsuzluğa inanırken, Andy umuda inanıyordur.Bu durumuyla etrafındaki mahkûmları da etkileyen Andy, onları parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy Dufresne sabrın, bilginin, zekânın ve umudun tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğinin kanıtıdır belki de…”

    KÜNYE:

    Yazan: Stephen King

    Uyarlayan: Owen O’neıll & Dave Johns

    Yöneten: Şakir Gürzumar

    Çeviri: Nazlı Gözde Yolcu

    Dekor: Tayfun Çebi

    Kostüm: Dilek Kaplan

    Işık: Yakup Çartık

    Müzik: Orhan Enes Kuzu

    Hareket Düzeni: Alparslan Karaduman

    Dramaturg: Gökhan Erarslan

    Yardımcı Yönetmen: Yiğit Pakmen

    Fotoğraf: Levent Özdemir

    Asistan: Tülay Öztürk, Çisil Ertürk

    Oyuncular: Kerem Alışık, Kaan Taşaner, İştar Gökseven, Fuat Onan, Erhan Alpay, Hasan Erdem, Yiğit Pakmen, Mert Doğan, Murat Yılmaz, Umut Avcı, Şahin Adıgüzel, Cem Hamzaoğulları, Burak Can Aras, Mesut Tozkoparan, Serkan Beşiroğlu, Hafız Sengir, Ferdi Taşkın, Furkan Çalışal, Can Mürsel Yavuz, Onur Uslu, Kaan Mert Öngöz, Baykal Güven, Enis Kaplanoğlu, Ali Keçeli

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.