DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ESHOT; ”Filosuna kattığı 20 adet tam elektrikli otobüsle çevreci ulaşım”

    ESHOT; ”Filosuna kattığı 20 adet tam elektrikli otobüsle çevreci ulaşım”
    16.09.2018
    A+
    A-

    Geçen yıl filosuna kattığı “tam elektrikli” 20 otobüsü kendi ürettiği enerjiyle şarj eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 13 ayda 722 bin TL tasarruf sağladı. Aynı sürede 1,5 milyon kWh enerji üreten ESHOT, bu projeyle peş peşe ödüller kazanıyor. Proje, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) ardından Sağlıklı Kentler Birliği tarafından da ödüle layık görüldü.

    Filosuna kattığı 20 adet tam elektrikli otobüsle çevreci ulaşım adına çok önemli bir adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, bir yandan da kendi elektriğini üreterek büyük tasarruf sağladı. Yeni otobüsler için gerekli elektriğin tamamını Gediz’deki atölyelerin çatılarına kurduğu güneş enerjisi santrali ile karşılayan ESHOT, 2017 yılının Ağustos ayından bu yana 1,5 milyon  kWh enerji karşılığında yaklaşık 722 bin liralık tasarruf sağladı. 1,38 MW santralde üretilen elektrik enerjisi ile 13 ayda toplam 2.559 ton karbondioksit salımı engellendi. Bu değer 64 bin 175 ağacın bir günde filtreleyebileceği CO2 miktarına eşit durumda.

    Yeni güneş santralleri yolda
    İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Adatepe ve Çiğli garajlarına kuracağı toplamda 2 MW gücündeki güneş enerji santrallerinin fizibilite çalışmalarını da tamamladı. Yıl sonuna kadar proje onaylarını ve ihale hazırlıklarını tamamlamak için harekete geçen ESHOT Genel Müdürlüğü, bu yatırımlarla birlikte kurumsal olarak tükettiği elektrik enerjisinin büyük bölümünü güneşten elde edecek.

    ABD’de anlatılacak
    Geçtiğimiz yıl  Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği UITP tarafından verilen “Çevre ve Sürdürülebilir Gelişme Ödülü”ne layık görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle ikinci kez ödül kazandı. “Sıfır Emisyonlu Toplu Ulaşım Projesi”, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2018 yılı En İyi Uygulama Yarışması’nın “Sağlıklı Çevre” kategorisinde 12 Büyükşehir arasında birincilik ödülüne layık görüldü. Ödüller, 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek konferansta verilecek.
    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu başarısı, merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da bulunan “Dünya Kaynakları Enstitüsü”nün dünyadaki en iyi 16 çalışmanın yer aldığı raporda da örnek olarak dünyaya duyurulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.