DOLAR 32,5104
EURO 34,8742
ALTIN 2432,132
BIST 9787,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Etiler arsasına dev teklif KİPTAŞ’tan

    Etiler arsasına dev teklif KİPTAŞ’tan
    05.04.2018
    A+
    A-

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksekokulu ihalesini 2.6 milyar lira toplam satış geliri ve 1.4 milyar lira idare payı geliri teklifiyle KİPTAŞ kazandı.

    İstanbul Etiler’de bulunan Polis Meslek Yüksekokulu ihalesi dün sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın (İBB)düzenlediği hasılat paylaşımı ihalesinin kazananı İBB’nin iştiraki KİPTAŞ oldu.

    Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun 31 bin 885 metrekarelik arazisini 1 milyar 388 milyon 520 bin lira idare payı geliri ile kazanan KİPTAŞ, teklifinde toplam satış geliri olarak 2 milyar 660 milyon lira önerdi.

    Ciro şartı vardı

    İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan alanda, yükseklik izni serbest. Emsali 2.5 olan arazinin yüzde 40’ında yapılaşmaya gidilebilecek. İhaleye KİPTAŞ, Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı, YDA İnşaat ve Kalyon İnşaat katıldı. İhale zarfları açıldığında Kalyon İnşaat, ön yeterlilik alamadığı için elendi.

    Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı’nın teklifinde toplam 2 milyar 660 milyon liralık satış gelirinin 1 milyar 368 milyon 570 bin lirası idare payı geliri olarak ayrılırken, YDA İnşaat da 1 milyar 352 milyon 560 bin lirası idare payı olmak üzere toplam 2 milyar 650 milyon liralık teklifte bulundu. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi imar planlarında kısmen ticaret, hizmet alanı, kısmen park alanı, kısmen de yol alanında kalıyor. Muhammen bedeli 1 milyar 356 milyon 600 bin + KDV olarak belirlenen taşınmaz için düzenlenen ihalede 40 milyon 698 bin lira geçici teminat istendi. Teklif verecek firmalar için 2017 yılında en az 1 milyar 200 milyon lira ciro elde etme koşulu getirilmişti.

    Etiler Polis Meslek Yüksekokulu riskli alan ilan edilmesinin ardından 2014 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla kapatılmıştı. Okul, Çatalca’ya taşınarak arazisi, polis lojmanı yapılması karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Daha sonra bakanlık araziyi ticaret merkezi ilan ederek 2.5 emsal inşaat hakkı vermişti.

    ‘Güzel bir proje olacak’

    Bölgenin iyi bir şekilde değerlendirilmesi için çalışacaklarını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “İhale, rekabet koşulları altında bize kaldı. Biz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirici şirketiyiz. Bundan sonra orayı nasıl daha iyi değerlendiririz, nasıl daha fazla gelir getiririz ona bakacağız. Güzel bir proje yapacağız. Belki bir proje yarışması yapabiliriz… Arazide yükseklik serbest olabilir ama biz şehrin silüetini dikkate alarak, çevreye zarar vermeden bir proje hazırlayacağız” diye konuştu.

    Kaynak: Milliyet

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.