DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ev alacaklara iyi haber: Emlak alım satımlarında komisyon yüzde 4

    Ev alacaklara iyi haber: Emlak alım satımlarında komisyon yüzde 4

    Emlak sektöründe alım satım komisyonlarına yüzde 4 sınırı getirilmesi ev alacaklar için müjdeli bir haber oldu. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile emlak komisyonları artık sınırlandırıldı. Hizmet bedeli oranının alım satımlarda yüzde 4 ile sınırlandırıldığı belirtilen yönetmelik ev almayı düşünenlerin yüzünü güldürdü.

    Yeni nesil emlak sitesi cokiyifiyata.com sahipleri Cüneyt ve Yusuf İnce; “Yönetmelikten önce alıcı ve satıcının ödediği yüzde 3 komisyon ve artı KDV yerine bundan sonra 2-2 komisyon ödenmesi ev almayı düşünenler için cazip bir durum haline geldi. Bu miktarlar küçük gibi görünse de özellikle lüks emlakların alım satımlarında oldukça büyük bir paya sahip. Dolayısıyla bu dönemde gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler, ev almak isteyenler yeni komisyon oranlarından memnun kalacaklardır.” diye konuştu. www. cokiyifiyata. com emlak portalında alıcıdan herhangi bir komisyon almadıklarını ifade eden İnce; “Biz emlak alımında yeterli kolaylığı sağlıyor. Sitemizi ziyaret edenler ayrıntılı olarak gayrimenkulleri inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirler.” diye konuştu.

    Yeni Yönetmelik Ev Kiralayacaklar İçin de Avantajlı

    Ev kiralamak isteyip de depozito ve emlak danışmanı hizmet bedelini kara kara düşünenler için de durum artık daha avantajlı.

    İnce; “Bundan önce kiralamada yıllık kira bedelinin yüzde 12’si emlak danışmanı tarafından talep edilebiliyordu. Oysa şu anda hem ev alırken, satarken, hem de ev kiralarken ödenen bedeller çok

    daha uygun hale geldi. Artık aylık kira bedelinin üstünde bir ödeme yapılmayacak.” diye konuştu.

    www. cokiyifiyata. com adresinde Bursa’nın yeni nesil emlak danışmanlığı yaptıklarını ifade eden Cüneyt ve Yusuf İnce; “Bursa emlak ve konut sektöründeki deneyimlerini internet ortamına taşıyan www. cokiyifiyata. com portalımızda biz mülk alım satın işlemlerinde alıcıdan herhangi bir komisyon almıyoruz. Bu da bizi diğer emlak firmalarından ayırıyor.” dedi.

    Kadın İş Gücü Emlak Piyasası İçin Çok Önemli

    www. cokiyifiyata. com kurucuları Cüneyt ve Yusuf İnce; kadınların iş hayatına katılmalarını da desteklediklerini ifade ederek; “Gayrımenkullerin ücretsiz ilanına olanak tanıyoruz. Üstelik para kazanmak isteyen ker kadına kapımız açık. Her kadın, mahallesindeki, çevresindeki, eşinin, dostunun mülkünü siteye yükleyebilir; satış sonrası da komisyonunu alabilir.” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.