DOLAR 32,4563
EURO 34,7327
ALTIN 2471,989
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Evde kaldığınız bu günlerde aracınızı ihmal etmeyin

    Evde kaldığınız bu günlerde aracınızı ihmal etmeyin
    09.05.2020
    A+
    A-

    Otomotiv aydınlatma çalışmalarında yeniliklerin öncüsü OSRAM, evde kaldığımız bu günlerde araçlarımızı çok sık kullanmadığımızı, ancak araçların yolculuklara hazır olması gerekliliğini vurguluyor. OSRAM, araçların her an kullanıma hazır olması için rutin aralıklarla kontrol edilmesini öneriyor.

    Yüksek teknoloji şirketi OSRAM, güvenli sürüşler için sürücüleri gözden kaçan konularda bilgilendirmeye devam ediyor. Evde kaldığımız bu dönemde araçlarımızı uzun süre kullanamadığımıza değinen Osram Türkiye Otomotiv Satış Müdürü Can Sürücü, “Sürücüler sadece uzun yolculuklar öncesi değil evde kaldığımız bu dönemde de arabalarına gereken ilgiyi göstermeli” dedi.

    Aracınızı rutin olarak kontrol edin

    Evde kaldığımız bu günlerde aracımızı kullanamasak da rutin olarak kontrol etmemiz gerektiğine değinen Can Sürücü, “2 aya yaklaşan bir süredir evlerimizden dışarı çıkamıyoruz. Araçlarımız da aynı şekilde kullanamıyoruz. Aracınızı kullanamadığınız için araçta lastik inmesi, akünün boşalması ya da farklı problemler oluşabilir. Bu problemlere hazırlıksız yakalanmanız, keyfinizi kaçırabilir” dedi.

    “Aracınızın sinyal, fren ve far aydınlatmalarını kontrol edin”

    Aracınızı düzenli olarak kontrol edin diyen Can Sürücü, “Aracınızı yolculuklara hazır tutmak için periyodik bakımlarını yaptırın. Haftada en az 5 ila 10 dakika aracınızı hareket ettirmeseniz bile aracınızı çalıştırın. Böylelikle aracınızın aküsünü tam olmasa da şarj edebilirsiniz. Araçların uzun süre hareket etmeden sabit kalması sonucu lastikler inebilir. Rutin olarak lastiklerinizi kontrol edin ve gerekli durumlarda lastiklerinizi şişirin. Aracınızın alt kısmında oluşan su birikintileri ya da yağ akıntılarını dikkate alın ve gerekli durumlarda aracınızı yetkili servise götürün. Aracınızın tüm sinyal, fren ve aydınlatmalarını kontrol edin. Patlayan ya da diğer çiftten daha az ışık yayan lambaları çift olarak en kısa sürede değiştirin. Unutmayın ki yolculuğa ne zaman hangi koşullarda çıkacağınızı kimse bilmiyor. Araçlarımız ve geliştirilen ürünler ne kadar teknolojik olursa olsun bir kullanım ömrü olduğunu unutmamalıyız ve kullanım ömrünü tamamlayan ürünleri yenisi ile değiştirmeliyiz. Gece sürüşlerinde patlamış bir far ile yola devam etmek sizin ve trafikteki diğer sürücülerin hayatını riske atmak demektir. Bu zorlu günlerin geçici olduğunu, önümüzde güzel günler olduğunu ve nice güzel yolculuklara çıkacağımızı hepimiz biliyoruz. Bizim de kendimizi ve araçlarımızı bu yolculuklara her zaman hazırlamamız gerekiyor. OSRAM olarak sürücülerin yanında olarak güvenli sürüşler için ürünler geliştiriyoruz. Gece sürüşlerinde üstün görüş için geliştirdiğimiz Night Breaker Laser ile sürücüleri güvenli yolculuklara hazırlıyoruz” dedi.

    150 metreye kadar daha fazla ışık

    Standart lambalara göre yüzde 150’ye kadar daha fazla parlaklık sağlayan Night Breaker Laser, 150 metreye kadar daha fazla ışık yayıyor. Beyazlığı yüzde 20 artırılmış ışık huzmesi veren lamba, daha parlak bir görüş alanı sunarak sürücülerin tehlikeli durumlara daha çabuk tepki vermesini sağlıyor. OSRAM’ın kullanım ömrü boyunca yüksek kalite ışık için geliştirdiği Night Breaker Laser, gece görüş özelliğiyle tüm lambalar arasında öne çıkıyor. OSRAM, Night Breaker Laser’in üretiminde kullanılan “lazerli kabartma” tekniğini kullanan ilk şirket olma özelliğini de taşıyor. Bu teknoloji 150 metreye kadar bir ışık huzmesi sağlıyor ve lazerle işlenmiş ürün adını barındırıyor. Yasal olarak belirlenen parlaklık alt sınırından yüzde 150 daha fazla parlaklık sağlayan Night Breaker Laser H1, H3, H4, H7, H8, H11, HB3 ve HB4 versiyonlarıyla da birçok araçta kullanılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.