DOLAR 32,3369
EURO 35,1222
ALTIN 2236,122
BIST 8735,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Evde kitap okuma köşesi yapımı nasıl olmalı?

    Evde kitap okuma köşesi yapımı nasıl olmalı?
    29.01.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin yeni boya markası Bi’Boya, mekanlara renk katan uygulama çözümleri ve dekorasyon önerileriyle yeni fikirlerin yaratılmasına yardımcı oluyor. Avrupa’da son yılların vazgeçilmez alışkanlığı haline gelen ‘kendin yap’ uygulamalarıyla, tüketicilere farklı dekorasyon seçenekleri sunan Bi’Boya, ürün ve fiyat avantajlarının yanında ilham veren yaratıcı fikirleri ile de farkını ortaya koyuyor. Siz de, Bi’Boya’nın huzur ve mutluluk veren renk seçenekleri ile evinizde kendi okuma köşelerinizi yaratın.

    Yaşam alanınız olan evlerinizi, daha huzurlu ve mutlu mekanlar haline dönüştürmek elinizde. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak adına evlerinizde kitap köşeleri oluşturarak bunu başarabilirsiniz. Çok uzun bir günün ardından oluşturduğunuz özel okuma köşesinde sevdiğiniz bir kitabın ya da derginin sayfalarına göz atarak gevşeyip, rahatlayabilirsiniz. Bunun için de okuma köşelerinizde Bi’Boya’nın, sizler için hazırladığı özel renkleri tercih etmeniz yeterli. Çünkü, renkler mutluluğa ilham verebilen bir güce sahipler. Unutmayın, doğru renk seçimi sizin de mutluluğunuza ilham kaynağı olabilir.

    Duyguların dilini konuşabilen Bi’Boya’nın uzmanları, günümüz renk trendlerinden yola çıkarak hazırladığı önerilerle, mekanlarınızı sizin için huzur veren rahatlatıcı alanlara dönüştürüyor. Dolayısıyla yaşam alanlarımızda kullandığımız renkleri genel ruh halimize ve hissetmek istediğimiz duygulara göre tercih edersek, daha keyifli vakit geçirmemiz mümkün olur.

    Kitap okuma köşesi için duvar renkleri nasıl olmalı?

    Renkler üç temel yolla hareket eder; aktif, pasif ve nötr. Her odanın duvar rengi zevkine ve amacına uygun seçilmeli. Açık renkler geniş ve havadar, odaların daha büyük ve daha parlak görünmesini sağlarken, koyu renkler sofistike ve sıcak olduklarından büyük odalara daha samimi bir görünüm kazandırırlar. Okuma köşesi için uygun renklere bakacak olursak;

    Mavinin kan basıncını düşürdüğü, solunum ve kalp atım hızını yavaşlattığı söylenir. Bu nedenle sakinleştirici, rahatlatıcı olarak kabul edilir. Bu yüzden mavi, okuma köşesi için uygun bir duvar rengi olabilir.

    Yeşil, rahatlatıcı özelliği ile öne çıkar. Gözlerin en çok dinlendiği renk olarak kabul edilir. İnsanların rahatlamasına yardımcı olarak, stresi hafiflettiğine inanılır.

    Nötr renkler de, dekoratör alet kitinde temeldir ve huzur verir. Nötr bir duvar rengi ve istenilen renkte aksesuar kullanılması ile ayrıca bir kolaylık elde edilebilir.

    Evde kitap okuma köşesi yapımı nasıl olmalı?

    Okuma köşeleri; çok az yer kaplar ve genellikle yatak odasında, oturma odasında ve hatta mutfakta kullanılmayan bir köşe mükemmel bir okuma noktasına dönüştürülebilir. Böyle bir köşe oluşturmak için, birkaç kilit ögeye ihtiyacınız olacak.

    Konforlu otuma alanı yaratmalı, küçük kaçamaklar için bol miktarda peluş oturma seçeneğine ihtiyacınız var. Duvar rengi ile uyumlu iyi yerleştirilmiş birkaç büyük boy minder, armut model koltuk veya konforlu bir okuma koltuğu harika bir fikir olabilir.

    Hayal gücünüzü kullanmalı çünkü, okuma çok fazla yaratıcılık gerektirir. Odanızı, en sevdiğiniz kurgusal mekanları hatırlatan objeler ile dekore etmek alana karakteristik bir özellik katacaktır.

    Okuma köşesinin duvar rengi oda ile bütün olmalı, odanın doğal bir uzantısı gibi görünmelidir.

    Bağımsız üniteler ve hareketli duvar rafları de, modern okuma köşelerinde istenilen şekilde değişiklik yapma fırsatı sunması açısından iyi bir alternatif olabilir.

    Konforlu bir okuma için, duvar rengi ile tamamlanmış, doğru miktarda ışığa sahip olduğundan emin olmak gerekir. Aydınlatma da gözleri yormayan gün ışığı renginin tercih edilmesinde fayda var.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.