DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Evren Erol’un “Kadim Zamanlardan” sergisi 23 Şubat’a kadar O’Art’ta ziyarete açık

    Evren Erol’un “Kadim Zamanlardan” sergisi 23 Şubat’a kadar O’Art’ta ziyarete açık
    04.02.2019
    A+
    A-
    Odeabank’ın sanat platformu O’Art’ta, çağdaş sanatçı Evren Erol’un 1500 parçadan oluşan “Kadim Zamanlardan” isimli heykel- ses enstalasyon sergisini sanatseverler 23 Şubat Çarşamba gününe kadar ziyaret edebilecek.
    Çağdaş sanatın temsilcilerine ev sahipliği yapmayı sürdüren Odeabank’ın sanat platformu O’Art, sanatçı Evren Erol’un “Kadim Zamanlardan” isimli sergisini sanatseverlerle buluşturmayı sürdürüyor. Sanatseverler sergiyi 23 Şubat Çarşamba gününe kadar ziyaret edebilecek.
    “Kadim Zamanlardan” isimli heykel – ses enstalasyonu sergisinin küratörlüğünü Begüm Alkoçlar yaptı. Sergi, sanatçının tarihin başlangıcından beri insanoğlunun ilahi vasıflar yüklediği “Hayat Ağacı” olgusunu çağdaş anlamıyla ele aldığı 1500 parçadan oluşan bir heykel-ses enstalasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Sanatçı ilk defa mekana özgü çalıştığı bir enstalasyon çalışması sunuyor.
    Sergilenen eserlerde sanatçının esin kaynağı olan ve mitolojide cennette bulunduğu anlatılan hayat ağacının; ölümsüzlük, sağlık, şans ve bereket sembolü olarak tanrısallığına göndermede bulunuluyor. Evrensel bir kültürün sembolü olarak “hayat ağacı” mitini çağdaş bağlamıyla ele alan Evren Erol, anlamsal karşıtlıkların birlikteliğinde bir doğa alegorisi yaratıyor. Erol, bu ezeli mitin fiziksel, düşsel ve düşünsel konumunu sorguladığı bilinçaltında, algısını izleyici için bir deneyime dönüştürüyor.
    Sergi, Evren Erol’un doğa, insan ve mekan arasında yarattığı kusursuz geçişle şiirsellik barındırıyor. Erol, nesneleştirdiği doğayı ve insanı, nesnenin kendisi olan ağaçtan üreterek yola çıkmış. İnsanı merkez alan bütününden; farklı formlardaki parçaları ayrıştırarak spontane bir sezgisellikle uyarladığı kurgusunun mekanla bütünleştiği “Kadim Zamanlardan” sergisi, 23 Şubat 2019 tarihine kadar Etiler’de O Art’ta görülebilecek.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.