DOLAR 32,4735
EURO 34,9396
ALTIN 2436,455
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    EVTEKS’te 120 ülkeden 130 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ağırlandı

    EVTEKS’te 120 ülkeden 130 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ağırlandı
    23.05.2017
    A+
    A-

    Ev tekstili sektörüne ilişkin binlerce ürünün sergilendiği 23. Uluslararası İstanbul Ev Tekstili Fuarı, 120 ülkeden 130 binin üzerinde yerli ve yabancı sektör profesyonelinin katılımı ile düzenlendi.

    Ev tekstili sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği, trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu Uluslararası İstanbul Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS) sektör profesyonelleri tarafından ilgiyle takip edildi. CNR EXPO Yeşilköy’de bu yıl 23’üncüsü organize edilen fuarı, 40 bin 302’si yabancı olmak üzere 130 binin üzerinde sektör profesyonelinin katılımı ile düzenlendi. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) iş birliğinde organize edilen fuara, ABD, Almanya, İran, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Kanada, Suudi Arabistan, Sibirya, Çin, Hindistan, İtalya, İspanya, Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 120 ülkeden ziyaretçi katıldı. Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle “B2B İkili İş Görüşmeleri” kapsamında 48 ülkeden de alım heyetleri fuardaki yerlerini aldı. Türkiye’de yıldızı parlayan ev tekstil sektörünün en büyük platformu olan EVTEKS aralarında Zorlu, Home Sweet Home, Karaca, Soley, Özdilek, Minteks, Verdi Tekstil gibi 2 binin üzerinde markanın katılımı ile düzenlendi. 160 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarda, yazın serin tutan pikelerden yazın serin, kışın sıcak tutan yastıklara ve anti bakteriyel nevresimlere kadar sektörde çığır açacak pek çok inovatif ev tekstili ürünleri sergilendi.

    “Önümüzdeki yıl evlerde nar meyvesine odaklanılacak”
    Fuar kapsamında oluşturulan EVTEKS trend alanında 2018’in ev tekstili trendleri sergilendi. Türk tasarımcıların yanı sıra Fransa, Finlandiya, Danimarka ve İtalya’dan gelen tasarımcılar ev tekstili tasarımlarını fuar boyunca devam eden seminerlerde sundular. Sektöre öncülük eden fuar kapsamında düzenlenen seminerlerde Nelly Rodi’nin baş tasarımcısı Vincent Gregoire, önümüzdeki yılın ev tekstili trendlerini anlattı. Ev tekstili ve dekorasyonlarında aranan özelliklerin sıcaklık, mutluluk ve pozitiflik olduğunu belirten Gregoire, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlkbahar-yaz sezonunda gümüş renkler, solmuş sarılar, solmuş mavi, solmuş turuncu gibi renkler ile tohumlar, baharatlar, kurutulmuş çimlerin birleşimi ile evlerde doğadan esintiler göreceğiz. Sonbahar-kış sezonunda ise şehir hayatında yaşayanların ormana olan özlemi etkili oluyor. Koyu yeşiller, odunsu griler ile evlerde adeta orman rengi yakalanacak. Ev tekstili ve dekorasyonunda ananas şeklinden vazgeçilip, karpuz şekline geçiliyor. Önümüzdeki yıl nar meyvesine odaklanılacak.” Önümüzdeki yıl evlerde kaplan, nilüfer çiçeği, mantar, altın gibi şans ve zenginlik getirdiği inanılan objelerin yoğun olarak kullanılacağını anlatan Vincent Gregoire, evlerde beyaz mermer kullanımının yerini yeşil ve kahverengi mermerlerin alacağını söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.