DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eylül başında konut kredisi faiz oranlarında son durum 

    Eylül başında konut kredisi faiz oranlarında son durum 
    02.09.2019
    A+
    A-

    Bankaların konut kredisi faiz oranları Ağustos ayında yaşanan seri faiz indirimleri ile oldukça düştü. Peki Eylül başında konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

     

    2019 yerel seçimleri öncesinde tekrar yükselişe geçen konut kredisi faizleri seçim sonrası kısmi düşüş ivmesine girdikten sonra Temmuz ayına kadar küçük indirimlerle seyretti. Merkez Bankası’nın Temmuz ayında politika faiz oranlarını düşürmesi ile de hız kazandı. Repo faiz indiriminin ardından ilk olarak kamu bankalarından gelen kredi faiz indirim atağı özel bankalarında faiz indirimleri ile hız kazandı.

     

    Eylül başında en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı kamu banklarında %0.99 olmaya devam ederken özel bankalarda ise faizler %1.27’ye kadar geriledi. Eylül’ün ilk işlem gününde konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.64’e indi.

    Bankaların güncel faiz oranları üzerinden 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında masraflar hariç toplam geri ödeme 133.000 TL olurken, kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.200 TL’ ye karşılık geliyor.

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre 2 Eylül itibari ile bankaların konut kredisine uyguladıkları faiz oranları şu şekilde;

     

    Ziraat Bankası Konut Kredisi

    Ziraat Bankası konut ürün paketi kapsamında %0.99 faiz oranı sunuyor. Kampanya haricinde ise banka %1.39 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

     

    HalkBank Konut Kredisi

    HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise %1.39 faiz oranı sunuyor.

     

    VakıfBank Konut Kredisi 

    VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.49 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

     

    Kuveyt Türk Konut Finansmanı 

    Kuveyt Türk Katılım Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde %1.27 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırmaya başladı.

     

    İNG Konut Kredisi 

    İNG konut kredisi faiz indirimi sonrasında 3 yıl vadeye kadar %1.39, 10 yıl vadeye kadar ise %1.34 faiz oranı kullandırmaya başladı. Bankanın söz konusu kampanyalı oranlarından yararlanmak için konut kredisine ek sigortaların kullanılması gerekiyor.

     

    Yapı Kredi Konut Kredisi 

    Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasından 3 yıl vadeye kadar %1.37, 10 yıl vadeye kadar için ise %1.35 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

     

    TEB Konut Kredisi

    TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %1.35’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri için %2.58 faiz oranı sunuyor.

     

    Akbank Konut Kredisi 

    Akbank 4 yıl vadeye kadar %1.39, 10 yıl vadeye kadar ise %1.35 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı.

     

    Garanti BBVA Konut Kredisi 

    Garanti BBVA 1 yıl vadeye kadar %1.45, 2 yıl vadeye dek %1.37 ve 3 ile 10 yıl vade arasında %1.36 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

     

    İş Bankası Konut Kredisi

    İş Bankası kampanyalı Sonbahar Konut Kredisi faiz oranları dahilinde 10 yıl vadeye kadar faiz oranlarını %1.39 olarak kullandırmaya başladı. Banka tabela konut kredisi için de %2.2 faiz oranı kullandırıyor.

     

    Türkiye Finans Bankası Konut Finansmanı 

    Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek %1.41 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

     

    ICBC Konut Kredisi 

    ICBC Bank kampanyalı yeni evim konut kredisi için %1.41 faiz oranı sunmaya başladı. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise %2.4 seviyesinde.

     

    QNB Finansbank Konut Kredisi 

    QNB Finansbank 10 yıl vadeye dek %1.46 faiz oranı ile konut kredisi sunuyor.

     

    Şekerbank Konut Kredisi

    Şekerbank 5 yıl vadeye kadar %1.79, 10 yıl vadeye kadar %1.94 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

     

    Anadolubank Konut Kredisi 

    Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 10 yıl vadeye kadar %1.97 faiz oranı kullandırıyor.

     

    HSBC Konut Kredisi 

    HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar %1.99 faizli konut kredisi kullandırıyor.

     

    DenizBank Konut Kredisi 

    DenizBank kampanyalı konut kredisi için %2.05 faiz oranı ile kredi sunuyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise %2.75 faiz oranı sunuyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.