DOLAR 32,5101
EURO 34,9491
ALTIN 2434,69
BIST 9790,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Facebook 15. yılında sosyal ilerlemeyi hedefledi

    Facebook 15. yılında sosyal ilerlemeyi hedefledi
    08.02.2019
    A+
    A-

    Geçtiğimiz günlerde kuruluşunun 15.inci yıldönümünü kutlayan, yaklaşık 2 milyar kullanıcısı ve 36 bine yakın çalışanıyla dünyanın ilk sosyal iletişim ağı olan Facebook’un son iki yılını kişisel bilgilerin izinsiz paylaşımı, mahkemeler, davalar, sorgularla geçirdiğini biliyoruz. Geçtiğimiz gün Fortune’da yayınlanan bir haber, şirketin 2019 yılında tüm süreçlerini bir sosyal sorumluluk bilinciyle yönetmeyi hedeflediğinin sinyallerini veriyor.

     

    Güvenlik Sorunlarının Çözümü

    Facebook’ta yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek ve çatışmaları çözmek üzere yeni bir hizmet verilmeye başlanıyor. Bundan bir kaç yıl önce platformda güvenlik ve gizlilikten 10 bin çalışan sorumluyken, 2019 yılına gelindiğinde bu sayı 30 bine çıkarıldı. Facebook, çalışanlarına uyguladığı ödül sistemini de sosyal ilerlemeye bağlı olarak derecelendirme kararı aldı. Çalışanlar, şirketin sosyal iyiliğini ne kadar artırırsa o kadar çok ödüllendirilecek. Bu şekilde, platform üzerindeki yanlış, asılsız bilgilendirmelerin kaldırılması ve kişisel güvenlik bilgilerinin korunması amaçlanıyor.

     

    Facebook’un baş teknoloji sorumlusu Mike Schroepfer, her gün ne kadar sahte hesap kullanıldığı dahil olmak üzere güvenliğe yönelik iyileştirmelerde ilerleme sağlanmasının kolay bir formülü olmadığını söylerken, artırılan önlemlerle kaydedilecek ilerlemenin zamanla görüleceğini de belirtiyor.

     

    Küçük İşletmelerin Daha Fazla Desteklenmesi

    Platformda şu an 40 milyondan fazla aktif işletme sayfası bulunuyor. Topluluk büyümeye devam ettikçe, her işletmenin hedeflerine ulaşmasında kararlı olduğunu belirten Facebook, yeni oluşumunda özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelerin desteklenmesini hedefliyor. Boost your Business eğitim programları ve online chat support canlı sohbetlerle küçük işletmelerin pazarlama çalışmalarının artırılması için yeni kaynaklar yaratılıyor.

     

    İnsanların Yaşamlarını Kolaylaştırıcı Ürünler Geliştirilmesi

    Facebook’un yeni hedefleri arasında insanların yaşamlarını iyileştiren yeni deneyimler inşa etmek ve gelecekte olacak daha büyük gelişmelere zemin hazırlamak da yer alıyor. Yeni ürün ve hizmet sunumuyla kullanıcılarına eşssiz deneyimler yaşatmayı amaçlayan şirket, böylece, küskün ya da giden eski kullanıcılarının gönlünü yeniden kazanmayı da hedefliyor olabilir.

     

    Daha Şeffaf Olunması

    Facebook, sayfaları daha şeffaf hale getirmek ve sahiplerini platformunda daha fazla hesap verebilir kılmak amacıyla sayfalarda yeni güncellemeler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde şirket bloğunda yayınlanan duyuruda, politikalarına aykırı olan sayfa içeriğine yönelik nasıl önlemler alacaklarına dair yeni adımlar attıkları belirtiliyor. Son zamanlarda yaşadığı olumsuzluklarla oldukça yıprandığınu gördüğümüz facebook’un yeni hedeflerini nasıl gerçekleştirdiğini hep birlikte izliyor olacağız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.