DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Faiz indirimi sonrasında konut kredisi oranları ne oldu?

    Faiz indirimi sonrasında konut kredisi oranları ne oldu?
    17.01.2020
    A+
    A-

    Merkez Bankası dün Ocak ayı Para Politikası Kurulu toplantısında 75 baz puan indirim uygulayarak haftalık repo faizlerini %11.25’e indirdi. İndirim sonrası konut kredisi oranları ne kadar oldu?

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Kurul bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %12’den %11,25’e indirilmesine karar verdi. Dünkü kararla birlikte Merkez Bankası’nın son 7 toplantıda aralıksız şekilde uyguladığı indirim miktarı 1275 puana ulaştı.
    Repo faizlerindeki düşüşler bankaların likidite ve fonlama masraflarını düşürdüğü için kredi faiz oranlarına indirim olarak yansıyor. Politika faizlerinin gerilemeye başlaması ile bireysel kredi türlerinin tamamında son altı ay içinde ciddi düşüşler yaşandı. Kredi faiz oranları son yılların en düşük seviyelerine geriledi.

    Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar?
    Bankaların konut kredisi faizleri politika faiz indirimleri sonrasında geçen yıl hızla %1’in altına geriledi. Kredi faizlerindeki indirimler devam ediyor. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.30’a düştü.
    En uygun konut kredisi faizi sıfır konutlar için geçerli olarak %0.79 olarak uygulanıyor. İkinci el konut taleplerinde ise en düşük faiz oranı %0.89’a kadar geriledi. KrediPazari. com’un araştırmalarına göre en uygun konut kredisi faiz oranlarını sunan bankalar şu şekilde;

    Kamu Bankaları
    Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank ortak kredi ürünleri dahilinde sıfır konut için 15 yıl vadeye kadar %0.79 faiz oranı ile kredi sunuyor. Üç kamu bankası ikinci el konut talepleri için ise 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı ile kredi sunuyor.

    Kuveyt Türk
    Kuveyt Türk bu hafta gerçekleştirdiği indirim sonrasında konut finansmanı için %0.94 tabela kar payı kampanya kapsamında ise %0.89 faiz oranı ile tüm konut taleplerini karşılıyor.

    Yapı Kredi Bankası
    Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerini 10 yıla kadar tüm vade ve tutarlar için %0.99 oranı ile kredi kullandırıyor.

    Garanti BBVA
    Garanti BBVA 10 yıl vadeye dek ve 250.000 TL’ ye kadar %1.02’den başlayan faiz oranları, 250.000 ile 500.000 TL arası kullanımlarda ise 5 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.