DOLAR 32,5969
EURO 34,8686
ALTIN 2494,318
BIST 9579,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Farkındalık Stüdyosu’nun USLA Akademi organizasyonları devam ediyor

    Farkındalık Stüdyosu’nun USLA Akademi organizasyonları devam ediyor
    28.08.2017
    A+
    A-

    Farkındalık Stüdyosu tarafından organizasyonu yapılan USLA Akademi ‘de gerçekleşen Best Fm canlı yayınında Yasemin Şefik’in bu hafta ki konukları dünyaca ünlü şef Murat Bozok ve gazeteci- yazar ve şarkıcı Ömür Gedik oldu.

    21 Ağustos pazartesi günü saat:15.00 ‘de başlayan programda Yasemin Şefik’in sorularını yanıtlarken samimi itiraflarda bulundular.

    Ömür Gedik, ailesinin yemek yapması yönünde baskı yaptığını ve bu baskıdan sonra bir gün yemek hazırlayıp rüştünü ispat ettiğini anlattı. Yoğun iş dünyası sebebiyle yemek hazırlamaya vakit bulamadığını mutfağa sadece dolaptan bir şeyler almaya girdiğini söyledi. Hamur işlerini de çok sevdiğini belirten Gedik, şekeri olduğu için uzak durduğunu vejeteryan olduğunu bu beslenme ile rahatladığını daha sakin, daha az sinirlenen biri olduğunu anlattı.

    Yasemin Şefik’in vegan ve vejeteryan beslenmenin vücuda zararı olur mu? Nelere dikkat etmek lazım sorusuna ise Murat Bozok, insan vücudunda mutlaka protein ihtiyacı olduğu ve et ve süt ürünleri ile alınamıyorsa mutlaka baklagiller, tahıllar ve kinoa tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

    Et yemeyen Ömür Gedik, genel olarak unutkan bir yapısı olduğunu ama her şeyi hatırlayamam dedi. Yasemin Şefik aslında bunun mutluluğun formülü olduğunu söyledi.

    Vejeteryan olmaya karar verdikten sonra beslenme konusunda zorlandığını rüyasında et, köfte, sucuk görmeye başladığını bazen hala gördüğünü söyledi. Çok zor bir karar verip uyguladıktan sonra vicdanen rahatladığını ve hayatının diğer alanlarında alacağı karar için kolaylık sağladığını belirtti.

    USLA Akademi de yemek artıklarının ayrıştırılarak hayvan barınağına gönderildiğini öğrenince çok mutlu olan Gedik, bu konuyu gazetesine de taşıyacağını söyledi.

    Murat Bozok, USLA Akademi’de bu konuda da eğitim verdiklerini özellikle belirtti.

    Şefik’in ilk mutfağa ne zaman girdiniz sorusuna küçük yaştan beri meraklı olduğunu ve hazırladığını ama profesyonel olarak 20 yaşında girdiğini belirtti.

    Gittiği restoranlarda artık yemekleri ne yaptıklarını mutlaka sorduğunu belirten Gedik, çalışanlarla birlikte gidip beslediğini bazen de artan yemekleri alıp eve gidene kadar kendisinin verdiğini de söyledi. Sadece sokak hayvanları için değil yardıma ihtiyacı olan insanlar için uygulanan askıda yemek gibi uygulamaları da çok doğru ve güzel bulduğunu belirtti.

    Ömür Gedik, Murat Bozok’a neden hep şefler erkek diye sordu.

    Bozok, USLA Akademi de katılımın %50’den fazlasının kadın olduğunu. Ancak çalışma hayatı olarak şeflik akşamları uzun mesai saati gerektirdiğini, hafta sonu, yılbaşı ve tatiller de çalışılınca ailenin temeli kadın için biraz zorlaştığını anlattı.

    Yasemin Şefik, Ömür Gedik’e film ve diziler de hayvanların kullanıldığı sahneleri nasıl buluyorsun sorusuna Gedik, teknolojinin geliştiğini ve hayvanları çekimlerde kullanılmasının gerekmediğini gerektiği durumlar da yurt dışında uygulanan sette veteriner ve gözlemci bulunmasının gerektiğini ancak bunun Türkiye’de uygulanmadığını üzüldüğünü anlattı.

    Gelecek planlarını soran Yasemin Şefik’e Bozok, USLA Akademide eğitime devam edeceklerini Türk gastronomisinin Dünya mutfakları seviyesine gelmek için daha yolu olduğundan bahsetti. Ömür Gedik ise: Yeni bir şarkı hazırlığında olduğunu,konserlere devam edeceğini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.