DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar

    Fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyorlar
    06.11.2017
    A+
    A-

     Hizmet verdikleri okullarda öğrencilerin sabah, öğle ve ikindi menülerini uzman kadrosu ile diyetisyen eşliğinde oluşturan Parıltım Yemek, anne titizliğinde ve lezzetindeki menüleriyle fast-food çocuklarına geleneksel tatları sevdiriyor

    Taşınabilir ve yerinde yemek hizmetiyle Türkiye’nin önde gelen yemek tedarikçilerinden Parıltım Yemek, profesyonel ekibiyle yaş gruplarına göre hazırladıkları menüler sayesinde okul öğrencilerini sağlıklı, kaliteli ve anne yemeği lezzetinde menülerle buluşturuyor.

    Ana yemeklerden kurabiyelere kadar kaliteli malzemelerden oluşan her türlü ürünü kullanarak yemekleri okullarda yerinde pişirdiklerini söyleyen Parıltım Yemek Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sevgi Ermiş, menüleri profesyonel aşçılar ve diyetisyenler eşliğinde hazırladıklarını aktardı. Okul çocuklarında obezitenin görülme sıklığında artış yaşandığına dikkat çeken Ermiş, beslenme konusunda ailelerin bilinçli hareket etmek istediklerini, bu nedenle ailelerin okulda çocuklarına sağlıklı menülerden oluşan yemekler yedirmek istediğini kaydetti. Çocukların okulda annelerinin yaptığı lezzette ve kalitede yemekler yaparak menülerini oluşturmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Ermiş, geleneksel tatları bu yolla çocuklara sevdirdiklerini iletti. Ermiş, “Bir çocuğun kuru fasulyesini bandıra bandıra yediğini görmek bana keyif veriyor” diyerek bu sayede, işlerini doğru yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

     

    “Kalite, sağlık ve lezzet üçlüsünden taviz vermiyoruz”

    Tatlandırıcı ve katkı maddesi gibi ürünleri okul menülerinde hiçbir şekilde kullanmadıklarının altını çizen Sevgi Ermiş, sağlıklı ve kaliteli yemek üretmenin öncelikleri olduğuna değindi. Ermiş, şöyle konuştu: “Bilinçli menüleri uzman bir kadro ile hazırladığınız zaman hem kalitesi hem de tadı bakımından ev yemeklerine eş değer yemekler üretmiş oluyorsunuz. Biz Parıltım Yemek ailesi olarak kalite, sağlık ve lezzet üçlüsüne çok önem veriyoruz. Bunlardan taviz vermemiz söz konusu bile olamaz. Katkı maddesi, tatlandırıcı okul menülerimizde kullanmıyoruz. Bu nedenle çocuklarımız okullarında annelerinin yaptığı ev yemeği lezzetinde yemekler yiyorlar.”

     

    Yaş gruplarına göre menü oluşturuluyor

    Genellikle ortalama menü üzerinden değişiklikler yaptıklarını belirten Sevgi Ermiş, bu nedenle öğrencilerin yaş gruplarını baz alarak hareket ettiklerini söyledi. Kahvaltıda yumurta, beyaz peynir, zeytin, mevsiminde domates ve salatalık verdiklerini ileten Ermiş, “Hatta domates veremediğimiz dönemlerde stick şeklinde doğranmış havuç veriyoruz çocuklara. Öğle yemeğinde de bir yaş grubu için yeme kolaylığıyla doğrama şekline dikkat ediyoruz. Anaokulu sınıflarına ayrı menü oluşturuyoruz. İlk üç sınıf, masalarına servis yapılıp öğretmenleri eşliğinde yiyor. Dolayısıyla, onlara salata bar ve mevsim salatalar porsiyonlanarak servis ediliyor” açıklamasını yaptı.

    Sağlıklı atıştırmalıklarla menüler arası denge

    Menü oluştururken sabah, öğle ve ikindi öğününü okulda geçiren öğrenciler için öğünler arası dengeye önem verdiklerini aktaran Sevgi Ermiş, bu dengeyi sağlıklı atıştırmalıklar da koruduklarını söyledi. Ermiş, “İkindi öğününde çocukların okulda kalma süreleri uzunsa o zamanlar, yine yerinde yaptığımız kek veya sandviçlerden verebiliyoruz. Öyle değilse şayet kayısı, gün kurusu, ceviz gibi sadece sağlıklı atıştırmalıklarla ikindi öğününü geçirmelerini sağlıyoruz. Dolayısıyla gün içerisinde denge iyi kurulmuş oluyor” bilgisini verdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.