DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    FC Barcelona’nın yeni sponsoru gayrimenkul devi Nef 

    FC Barcelona’nın yeni sponsoru gayrimenkul devi Nef 
    18.05.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Nef Bebeköy’de imzalanan anlaşma kapsamında Nef ve FC Barcelona pek çok ortak projeye imza atacak.

    Gayrimenkul sektörünün lider markası Nef, dünyanın en fazla taraftar sayısına sahip spor kulüplerinden FC Barcelona’nın bölgesel resmi sponsoru oldu. 3 yıllık sponsorluk anlaşması kapsamında Nef ve FC Barcelona ortak projeler gerçekleştirilecek.

    Nef ve FC Barcelona ortak sosyal projeler gerçekleştirecek
    Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur‘un ve FC Barcelona CRO’su (Chief Revenue Officer – Gelirler Bölümü Başkanı) Francesco Calvo’nun katıldığı bir basın toplantısıyla açıklanan sponsorluk kapsamında Nef, FC Barcelona’nın isim ve logo kullanım haklarının yanı sıra, reklam ve tanıtım aktivitelerinde Barcelona takımı ve oyuncularının görsel kullanım haklarına sahip olacak. Dijital ve geleneksel pazarlama, ortak logolu ürün üretimi ve satışı, promosyonel haklar, aktivite ve etkinlik hakları da Nef’in sponsorluk kapsamında sahip olduğu haklardan bazıları. Anlaşma ile FC Barcelona’nın Türkiye’deki büyümesi güçlenirken, Nef ile birlikte bu stratejik pazardaki mevcudiyeti de büymeye devam edecek.

    Ayrıca Nef Vakfı ve FC Barcelona Vakfı, ortak projeler geliştirerek sosyal sorumluluk bilincini sporun gücüyle yaymak için çalışacak. İki taraf Türkiye’de ilk resmi FC Barcelona mağazasının açılması konusunda ortak adım atabileceklerini de belirtti.

    “Nef, FC Barcelona’nın Türkiye’deki algısını güçlendirecek”
    Basın toplantısında konuşan FC Barcelona CRO’su (Chief Revenue Officer – Gelirler Bölümü Başkanı) Francesco Calvo; Nef ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının FC Barcelona için büyük öneme sahip olan Türkiye pazarında daha da güçlenme sağlayacağını belirtti. Francesco Calvo “Nef gibi sektöründe lider bir firma ile ortaklığımızın aynı zamanda FC Barcelona’nın Türkiye’deki sayısız taraftarıyla daha da yakınlaşmamıza vesile olacağına inanıyoruz” dedi.

    “Futbolun birleştirici gücüne inanıyoruz”
    Sporun toplumsal açıdan birleştirici gücüne dikkat çeken Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “İnsanlar, dünyanın dört bir yanında bu oyunun peşinde yan yana durabiliyor, birlik olabiliyorlar. Bu açıdan futbol, ihtiyaç duyulan toplumsal duyguları artırması açısından önemli bir spor. Biz de Nef olarak sporun bu birleştirici gücüne inanıyoruz. 2016 yılında Galatasaray’ın ana sponsoru olmuştuk. Şimdi de dünyada en çok taraftarı olan spor kulübü FC Barcelona’ya, sponsorluğumuzla futbolun birleştirici gücüne katkı sunmayı amaçladık” dedi. Timur ayrıca bu işbirliğinin Nef’in uluslararası markalaşma hedefinde önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.

    Dünya devleri ile aynı ligde
    Türkiye’de de hatırı sayılır bir taraftar sayısına sahip FC Barcelona’nın resmi sponsorları arasında Nike, Gilette, Audi, Coca Cola gibi dünya devleri yer alıyor.

    ÜÇ YILLIĞINA FC BARCELONA’YA TÜRK “Nef”ESİ!

    Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen markalarından Nef, spor dünyasında ses getiren önemli bir sponsorluğa daha imza attı. Ağustos 2016’da Galatasaray ile ana sponsorluk anlaşması imzalayan Nef, dünyanın en fazla taraftarına sahip spor kulübü FC Barcelona ile sponsorluk anlaşmasını 18 Mayıs 2017’de, İstanbul’da imzaladı.

    Neleri kapsıyor?

    Bu sponsorluk anlaşması ile Nef, FC Barcelona’nın isim ve logo kullanım haklarının yanı sıra, reklam ve tanıtım aktivitelerinde FC Barcelona takımı ve oyuncularının görsel kullanım haklarına sahip olacak.

    Dijital ve geleneksel pazarlama, ortak logolu ürün üretimi  ve satışı, promosyonel haklar, aktivite ve etkinlik hakları da Nef’in sponsorluk kapsamında sahip olduğu haklardan bazıları. Anlaşma ile FC Barcelona’nın Türkiye’deki büyümesi güçlenirken, Nef ile birlikte bu stratejik pazardaki mevcudiyeti de büyümeye devam edecek. Ayrıca Nef Vakfı ve FC Barcelona Vakfı, ortak projeler geliştirerek sosyal sorumluluk bilincini sporun gücüyle yaymak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürecek.

    Sporun birleştirici gücü

    İstanbul’da gerçekleşen imza töreninde konuşan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, sponsorluk anlaşmasının 3 yıllık olduğunu açıkladı. Sporun toplumsal açıdan birleştirici gücüne dikkat çeken Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “İnsanlar, dünyanın dört bir yanında bu oyunun peşinde yan yana durabiliyor, birlik olabiliyorlar. Bu açıdan futbol, ihtiyaç duyulan toplumsal duyguları artırması açısından önemli bir spor. Biz de Nef olarak sporun bu birleştirici gücüne inanıyoruz. 2016 yılında Galatasaray’ın ana sponsoru olmuştuk. Şimdi de dünyada en çok taraftarı olan spor kulübü FC Barcelona’ya, sponsorluğumuzla futbolun birleştirici gücüne katkı sunmayı amaçladık” dedi.

    Timur ayrıca bu işbirliğinin Nef’in uluslararası markalaşma hedefinde önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.

    Sponsorlukla Nef’in uluslararası markalaşma serüvenini perçinlediklerini de aktaran Timur, “Bu işbirliği sayesinde Türkiye`nin hikayesini daha da etkili anlatmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

     

     “Nef, FC Barcelona’nın Türkiye’deki algısını güçlendirecek”

    Basın toplantısında konuşan FC Barcelona Yönetim Kurulu Üyesi Francesco Calvo; Nef ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının FC Barcelona için büyük öneme sahip olan Türkiye pazarında daha da güçlenme sağlayacağını belirtti. Francesco CalvoNef gibi sektöründe lider bir firma ile ortaklığımızın aynı zamanda FC Barcelona’nın Türkiye’deki sayısız taraftarıyla daha da yakınlaşmamıza vesile olacağına inanıyoruz” dedi.

     

    ******* 

     Avrupa’nın en sevilen takımı

    Barcelona’nın sponsorları arasında  Nike, Quatar Airways, Beko, Gillette, Konami, Estrella Damm, Audi, CaixaBank, Etisalat, Allianz, Lassa, Toshiba Medical, Coca Cola, Head&Shoulders gibi markalar bulunur.

    Önceki yıl kadrosuna Türk futbolcu Arda Turan’ı da ekleyen Barcelona, La Liga’da 24 kez şampiyonluğa ulaştı. Alman Sport+Markt’ın  17 ülkede gerçekleştirdiği ve yakın zamanda açıklanan bir rapora göre 57.8 milyon taraftarı ile FC Barcelona Avrupa’nın en sevilen takımı…

    Kulüp Gelirleri*

    11/12    12/13    13/14    14/15    15/16   15/16**

    Real Madrid                    512,6    518,9    484,6    577        620,1    109,3              Galatasaray

    FC Barcelona                   483        482,6    484,8    560,8    620,2    82,3               Fenerbahçe

    Manchester United       395,9    423,8    518        519,5    689       59                     Beşiktaş

    *Milyon Euro, Deloitte Football Money League

     (* Şubat 2016’da Euro kuru 4 TL idi)

     

    FC Barcelona     Real Madrid Manchester U. GS FB BJK

    Maçbaşı ort. taraftar 79,7 bin 71,2 bin 75,3 bin 24.6 bin 17.5 bin           29.3 bin

    Twitter follower              21,2 milyon 23,3 milyon 11,1 milyon 7 mn 5,6 mn 2,4mn

    Facebook beğeni             101,9 milyon 102,1 milyon 73,3 milyon 13,2 milyon 9,8 milyon 6mn

    Instagram takipçi             50 milyon 49,1 milyon 17,5 milyon 3,5 milyon 2,4 milyon        1,3 mn

     

    FC Barcelona Hakkında:

    • Dünyanın en değerli takımlarından biri olan FC Barcelona kadrosunda 758 milyon euro değerinde futbolcu barındırıyor.
    • İspanyol Futbol Ligi La Liga’da mücadele eden kulübün temelleri 1899 yılında atıldı.
    • 1909-1930 yılları kulübün altın çağı olarak gösterilir, kulübün ilk stadı da bu yıllarda inşa edilir.
    • 1930’lu yıllardaki genel politik istikrarsızlık ve kriz, FC Barcelona’yı da etkisi altına aldı.
    • 1950’lerde kulübün üye sayısı hızlı bir artış yakaladı, 26.300 olan üye sayısı %100’den fazla bir artışla 52.791’e yükseldi.
    • Maradona, Schuster ve Quini gibi efsane oyuncuların kadroya dahil olmasıyla birlikte, milyon dolarlık anlaşmalar ve telif hakları sözleşmeleri ilk kez imzalandı.
    • Mayıs 1979’ta Basel’de Barça’nın ilk defa UEFA Kupa Galipleri Kupası’nı kazanmasıyla gelen inanılmaz başarı, takımı dünyadaki diğer büyük kulüplerin arasına taşıdı.
    • FC Barcelona, 1990 ve 1994 yılları arasında art arda dört kez Lig Şampiyonluğu kazandı. Kazanma ruhu, “tiki taka” sistemi ve ofansif oyun stili ile bu döneme damgasını vuran Cruyff’un yönetimindeki takım, 1992’de Avrupa Kupasını kazanmasıyla doruk noktasına ulaştı.
    • FC Barcelona 2015 yılında 6 yıllık planlarını açıkladı. Kulübün yıllık geliri 679 milyon Euro’ya ulaştı. Asıl hedef 2021 yılında 1 milyar Euro’luk gelire ulaşmak.

    Rakamlarla FC Barcelona

    17 milyon FC Barcelona’nın Twitter takipçi sayısı

    77 bin FC Barcelona’nın kendi sahasında maç başı ortalama izleyici sayısı

    27.3 FC Barcelona’da futbol oynayan oyuncuların yaş ortalaması

    23       Kulübün A Takımı’ndaki futbolcu sayısı

    758 milyon euro       FC Barcelona’nın kadrosundaki futbolcuların bonservis değeri

    120 milyon Euro      FC Barcelona’nın en pahalı oyuncusu Lionel Messi’nin değeri

    99 bin FC Barcelona’nın stadı Camp Nou’nun toplam kapasitesi

    120 milyon Euro      FC Barcelona’nın yıllık ortalama transfer harcaması

    30 milyon Euro         FC Barcelona’nın Türk yıldızı Arda Turan’ın bonservis değeri

    100.28 Euro  FC Barcelona’nın ortalama maç bileti fiyatı

    2 bin 690 Euro         Real Madrid maçlarında takımın en yüksek bilet fiyatı

    Tarihi başarılar ve kupalar

    • Kulüp tarihi boyunca 4 kez Şamlipyonlar Ligi kupasını kaldırdılar.
    • Kulüp bir kez de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı müzesine götürdü
    • 24 kez İspanya La Liga Şampiyonluğunu elde ettiler
    • FC Barcelona 12 kez de İspanya Süper Kupasını müzesine götürdü
    • Kulüp 28 kez de İspanya Kral Kupası’nı kazanmayı başardı.

    Müze ve stadyum turu

    • Kulübün en önemli gelir kalemlerinden birisi de stadyum turları
    • İçerisinde müzenin de bulunduğu turların ücreti 23 Euro
    • Ancak içeride bir turistin harcadığı ortalama para 140 Euro
    • Bugün stadın boş halinden bile para kazanan kulüp buradan 50 milyon Euro’ya yakın gelir sağlıyor.
    • Her yıl binlerce turist FC Barcelona’nın stadını gezmek için can atıyor.

    Altyapı yatırımları

    • FC Barcelona altyapıya her yıl 50 milyon Euro’ya yakın bir bütçe ayırıyor
    • Dünyanın bir çok ülkesinde 8-16 yaş arası gençleri takip ediyor
    • Altyapı koçları bu oyuncuları gendi altyapılarına dahil ediyor
    • Farklı ülkelerdeki oyuncuların aileleriyle Barcelona’da yaşamasını ve gençlerin eğitimine burada devam etmesini sağlıyor

    Sosyal medyada FC Barcelona

     FC’nın 30’dan fazla resmi Facebok, Twitter, Instagram, Google+, Tencent Weibo ve Youtube hesabı bulunuyor.

    • Katalan ekibi dahil olduğu sosyal ağlarda takipçi sayısı 100 milyonu aşıyor.
    • Kulüp direktörlerindenDidac Lee, ‘‘FC Barcelona’nın global bir fenomen’’ olduğunu ifade ediyor.
    • FC Barcelona’nın sosyal medyadaki fanlarının %64.2’si Facebook’ta, %22.3’ü Twitter’da, %7.7’si Google’da, %3.2’Sİ Tencent Weibo’da, %1.5’i Instagram’da ve %1.2’si ise Youtube’da kulübü takip ediyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.