DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ferit Şahenk’e Fransa’dan Legion D’Honneur nişanı

    Ferit Şahenk’e Fransa’dan Legion D’Honneur nişanı
    23.12.2017
    A+
    A-
    Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, 1802 yılından bu yana Fransız hükümeti tarafından verilen en üst düzey nişan olan “Legion D’Honneur”e layık görüldü. İstanbul’da Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende Ferit F. Şahenk’e nişanı, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries takdim etti. Törende konuşan, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk “Bugün hayatımdaki en özel zamanlardan birini yaşıyorum. Fransa’nın en yüksek dereceli sivil nişanı “Légion d’honneur”a layık görülmekten büyük onur duydum. Otel, marinalar ve gastronomi alanında bizi farklı kılan, özellikle lüks kategorilerinde Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında adımızın anılmasını sağlayan yatırımlarımız, kendi yarattığımız markalarımızın yurt dışına açılmasına yönelik çabalarımız ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle var gücümüzle çalışıyoruz ” dedi.
     
    Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Fransa tarafından Napoleon Bonaparte döneminden itibaren tüm dünyada üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen, Fransız devletinin en prestijli devlet nişanı kabul edilen “Officier dans L’Ordre National de la Legion D’Honneur”e layık görüldü. Ödül töreninde geleneğe uygun olarak Ferit F. Şahenk’in şahsi mesleki geçmişinden notlar konuklarla paylaşıldı. Ferit F. Şahenk’in Doğuş Grubu’nda 2001 yılında üstlendiği Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra çeşitli mesleki örgütlerde de önemli sorumluluklar üstlendiği belirtildi.
    Törende bir konuşma yapan Ferit F. Şahenk, hayatındaki en özel zamanlardan birini daha yaşadığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Otel, marinalar ve gastronomi alanında bizi farklı kılan, özellikle lüks kategorilerinde Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında adımızın anılmasını sağlayan yatırımlarımız, kendi yarattığımız markalarımızın yurt dışına açılmasına yönelik çabalarımız ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere, ‘Türk misafirperverliği’, küresel kültür bağlamında iyi bilinen, yerleşmiş bir kavramdır. Bizler, haklı olarak bundan büyük gurur duyuyoruz. Doğuş Grubu olarak aldığımız stratejik bir kararla ‘hospitality business’a daha fazla odaklanma yoluna gittik. Bu çerçevede de Türk misafirperverliğini turizm ve yeme-içme sektörleri aracılığıyla dünyanın diğer coğrafyalarına da taşımaya devam ediyoruz. Misafirperverliğimizi, birlik/bütünlük, karşılıklı anlayış, mükemmellik, yaratıcılık ve sorumluluk gibi Doğuş Grubu şirketlerinin tüm faaliyetlerinde esas aldığı geleneksel değerlerimizle birleştiriyoruz. Bu anlamda da bir Türk girişimcisi olarak bu çok özel ödülü almaktan dolayı büyük gurur duyuyor; Fransız Devleti ve Sayın Büyükelçi Charles Fries’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.