DOLAR 32,3279
EURO 35,0538
ALTIN 2296,723
BIST 9049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    FEST’ten Pakistan için iki yeni tarih

    FEST’ten Pakistan için iki yeni tarih
    21.12.2018
    A+
    A-

    FEST’ten İndus Vadisi’nin kalbindeki Pakistan’da bir keşif gezisi, algılarınızı değiştirecek sıra dışı bir seyahat için 2019 yılında iki yeni tarih!

    * 22 Şubat – 08 Mart 2019
    * 08 – 22 Kasım 2019

    Bu sene iki gezi ile muazzam geçmişini, konuksever insanlarını, ekmeklerini, süslü kamyonlarını derinlemesine tanıdığımız Pakistan’ı 2019’da da iki farklı tarihte keşfedeceğiz.

    2018’de ilk kez düzenlediğimiz Pakistan gezilerimizde gezginlerimizle İndus Vadisi’nde tarihi 3 bin yıl öncesine giden, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Takşasila antik kentinde günümüzdeki şehirciliğe taş çıkaran yapıları inceleyip İslamabad’da Türk mimar Vedat Dalokay tarafından tasarlanan dünyanın en büyük camilerinden Şah Faysal Camisi’ni ziyaret ettik.

    Pakistan ve Hindistan arasındaki Vagah sınır kapısında ilginç bayrak törenini izledik. Bu törende 71 yıl önce ayrılmış iki ülkenin her gün gerçekleştirdiği güç gösterisine şahit olduk.

    Tanrı Şiva’ya adanmış Katas Tapınakları’nı ve Müslümanlar için önemli merkezlerden UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste’sine alınan tarihi Uç Şerif, Bibi Cavindi ve Celaleddin Buhari’nin türbelerini ziyaret ederek farklı ve tanıdık kültürlerden örnekleri bir arada gördük.

    Az bilinen bu ülkeyi tanımak için gezip gördüğümüz daha birçok yerin yanında Pakistan’ın muhteşem doğası, renkli pazarları ve Pakistan mutfağı da unutulmayacak gezimizde bize eşlik etti.

    2019’da da iki farklı tarihteki gezilerimizle gezginlerimizi Pakistan’ı bizimle keşfetmeye davet ediyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.