DOLAR 32,58
EURO 34,7908
ALTIN 2512,063
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Filipinler’den Danimarka’ya; dünya bulgur ile tanışıyor

    Filipinler’den Danimarka’ya; dünya bulgur ile tanışıyor
    04.10.2017
    A+
    A-

    Duru Bulgur, Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini dünya mutfaklarına taşımayı sürdürüyor. Danimarka ve Filipinler’de düzenlenen büyük gıda fuarlarına katılan Duru Bulgur, günde üç öğün pirinç tüketen Filipinlilerin tutkusu haline geldi. Danimarka’da doğallığı ve besleyiciliği ile bulgur, lezzet severlerden de tam not aldı.

    Geleneksel lezzetiyle Türkiye’de sofraların baş tacı bulguru dünya mutfağına taşıyan Duru Bulgur, Filipinler ve Danimarka’nın en önemli gıda fuarlarına katıldı. Ürettiği 15 çeşit bulgurla sektöründe lider konumda olan Duru Bulgur, çeşitliliğin yanında geleneksel lezzetin de korunması için çalışmalarını sürdürüyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Türk Bulgurunu dünyaya tanıtmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, her ülkenin damak zevkine uygun ürünler geliştirerek ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.

    Üç öğün pirinç tüketen Filipinliler Duru Bulgur’a bayıldı

    Filipinler’de düzenlenen, Dünya Gıda Expo’su Wofex’e katılan Duru Bulgur, 3 öğün pirinç tüketen Filipinler’de de bulguru sevdirmeyi başardı. Fuarda, ülkenin en sevilen aşçısı ve televizyon programcısı Şef Pablo, Filipinler’in yöresel yemeklerini bulgur ile yaptı. Filipinliler bulgurun faydaları ve nasıl üretildiğine yönelikte detaylı bilgi alma fırsatı yakaladı. Yoğun katılımın olduğu tadım etkinliğinde bulgur büyük ilgi gördü. 10 yıl boyunca Umman Emiri’nin şefi olan Pablo, TV programında da bulgura yer vereceğini söyledi. Filipinli restoran şefleri ile bir atölye de düzenleyen Duru Bulgur, farklı cins bulgurların pişirilme yöntemleri ve besin değerleri üzerine şeflere eğitim verdi. Eğitimde en çok sevilen yemek, tavuklu ve sebzeli bulgur pilavı oldu.

    Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla bulgurla ilgili sağlıklı ve doğal ürünler geliştirdiklerini söyledi. Bu amaçla Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten İhsan Duru, “Bulgurlu ürünlerimizi geliştirirken sağlıktan, doğallıktan ve lezzetten asla ödün vermiyoruz. Yurt dışı çalışmalarımızda gittiğimiz ülkenin damak zevkine, yemek kültürüne göre bulgurlu tarifler ve yemekler geliştiriyoruz. Filipinler’de ve Danimarka’da katıldığımız fuarlarda yerli şefler ile oldukça başarılı çalışmalarımız oldu” diye konuştu.

    Market raflarında gördükleri bulguru bu kez leziz tariflerle denediler

    Danimarka’nın gıda alanında düzenlenen en büyük festivali olan Aahaus’a da katılan Duru Bulgur’un standı ziyaretçi akınına uğradı. Duru Bulgur markasını market raflarından bilen pek çok katılımcı, onlar için hazırlanan sebzeli, mantarlı, mısırlı, balıklı, nohutlu bulgur pilavı, ballı Başbaşılı meyve salatası ve kısırı büyük bir keyifle denedi. Katılımcılar, bulgurun faydalarını da öğrenme fırsatı yakaladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.