DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Financial Times yayını The Banker: “Türkiye’nin En İyi Bankası Akbank”

    Financial Times yayını The Banker: “Türkiye’nin En İyi Bankası Akbank”
    03.12.2018
    A+
    A-

     Akbank, uluslararası finans kuruluşları Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance’in ardından dünyanın en önde gelen finansal yayın grubu Financial Times’ın bankacılık dergisi The Banker tarafından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” unvanına layık görüldü. Beş ayrı kuruluşun değerlendirmesinde aynı yıl “En İyi Banka” seçilen Akbank, uluslararası finans dünyasında güvenilir, itibarlı ve istikrarlı banka olarak bilinirliğini daha da perçinledi.

    Financial Times’ın kuruluşu olan the Banker dergisi tarafından dünya genelinde yaklaşık 1000 bankanın değerlendirildiği Bank of the Year (Yılın Bankası) ödülleri sahiplerini buldu. Bankacılık sektörünün Oscarları olarak nitelendirilen ödüller, finansal performans, yenilikçilik, müşteri odaklılık ve topluma sağlanan fayda gibi kriterlere göre belirleniyor. The Banker, yaptığı açıklamada Akbank’ın hem Türkiye ekonomisinin en güçlü yapı taşlarından oluşu, hem de bankacılık sektöründeki öncü konumu dolayısıyla bu ödüle layık görüldüğünü belirtti.

    “En önemli önceliğimiz paydaşlarımızın güvenini korumak oldu”

    Akbank’ın yükselen grafiğinin ve başarılarının yurtdışında da fark edilmesini gurur ve memnuniyet verici olarak nitelendiren Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, konuyla ilgili açıklamasında,  “Bankacılık sektöründeki öncü konumumuz, uluslararası finans kuruluşları tarafından bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülü ile onurlandırıldı. Bankamızın kuruluşunun yetmişinci yılında kazandığımız bu başarı bizi çok mutlu etti.  Akbank, finansal gücü, istikrar ve güven odaklı bankacılık anlayışı ile Türkiye ekonomisinin önemli yapı taşlarından bir tanesi. Güçlü likiditemiz, sağlam sermayemiz, aktif kalitemiz, etkin risk yönetimimizle fark yaratıyoruz. Uzmanlığımız, disiplinli ve şeffaf yönetimimiz, sağlam temellerimiz ve tecrübemizle yetmiş yıldır değer yaratırken en önemli önceliğimiz de paydaşlarımızın güvenini korumak oldu. Eylül ayında başarıyla gerçekleştirdiğimiz, Türkiye ekonomisine 980 milyon Amerikan Doları taze kaynak sağladığımız sendikasyon işlemimiz de, hem ülkemize, hem de bankamıza olan güvenin önemli bir göstergesiydi. İmza attığımız bu son sendikasyon işlemiyle, bu yıl ekonomimize toplamda yaklaşık 4,6 milyar dolar tutarında yurtdışı kaynak sağladık ve 2018 yılında bugüne kadar sendikasyon kredisi yoluyla ülkemize en yüksek katkıyı sağlayan banka olduk. Bu başarımız, Türkiye ekonomizine ve bankacılık sektörümüze olan güvenin de yansıması oldu. Biz de her zaman olduğu gibi ülkemizin geleceğine inanıyor, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

    “Sağlam temellerimiz ve ekonomi yönetimimizin attığı adımlar güven sağladı”

    Hakan Binbaşgil, Türkiye ekonomisiyle ilgili de şu gözlemlerde bulundu: “2018 hem yurt içi, hem de yurt dışındaki piyasalarda dalgalanmalar gözlemlediğimiz bir yıl oldu.  Yurt dışında Fed faiz artırımı, AB’deki gelişmeler, ticaret anlaşmaları gibi konular gündemdeydi. Ülkemizde de ekonomi başarılı bir dengelenme sürecine girdi. Ülkemiz ekonomisinde yaz aylarında yaşanan dalgalanmalar sırasında ekonomi yönetimimizin attığı başarılı adımlar hem piyasalarda hem de yurtdışındaki yatırımcılar nezdinde güven sağladı.  Ekonomimizin en temel sorunlarından olan cari açığın iyileşmesini memnuniyetle takip ediyoruz. İleriye baktığımızda, bütçe disiplini ve sıkı para politikasıyla cari açıkta iyileşme, kurda stabilitenin yakalanmasının da yardımıyla enflasyonda olumlu gelişmeler olacaktır.’’

    “Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bankacılıkta dijital dönüşüme liderlik ediyoruz”

    Bütün dünyada iş yapış şekillerinin değiştiği, teknolojik gelişmelerin tüm sektörlerde dönüşümü tetiklediği bir dönemden geçildiğini belirten Binbaşgil, şöyle devam etti: “Biz de, uzun vadeli bakış açısıyla bankamızı geleceğe hazırlıyoruz. Teknoloji ve dijitalleşmede kaydettiğimiz ilerlemeler, uluslararası kurumlarca örnek olarak gösteriliyor. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bankacılıkta dijital dönüşüme liderlik ediyoruz, standartları belirliyoruz.  Teknolojiyle şekillenen ve odağında insan olan yeni şube modelimizle geleceğin bankacılığını bugünden müşterilerimize sunuyoruz. Bu yeni modelimizin hem müşteri memnuniyetine, hem de rakamlara olumlu yansımalarını görmekten de mutluluk duyuyoruz.”

    “Teknolojimize ve Akbanklılara yatırımlarımızı sürdürüyoruz”

    “Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Ülkemizin refah seviyesinin yükselmesi, ekonomimizin rekabet gücünün artması için teknoloji ve insan kaynağımızla ilgili çalışmalar kritik önem taşıyor. Bu bilinçle ekonomimizi desteklemek ve müşterilerimize en mükemmel bankacılık deneyimini yaşatmak için teknolojimize ve Akbanklılara yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bankamızın istikrara dayanan finansal gücü, bu yatırımları gerçekleştirmemize de olanak sağlıyor. Bankamızın en önemli değeri olan insan kaynağımızı, stratejik bir rekabet gücü olarak görüyor ve önemsiyoruz. Böylesine başarılı bir ekiple çalışmaktan şahsen büyük mutluluk duyuyorum.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.