DOLAR 32,3859
EURO 35,0259
ALTIN 2323,859
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Flokser Kimya enerjinin daha verimli kullanması için poliüretan sistemleriyle öne çıkıyor

    Flokser Kimya enerjinin daha verimli kullanması için poliüretan sistemleriyle öne çıkıyor

    Flokser Kimya, poliüretan hammadde üreticisi ve ihracatçısı olarak ürünleriyle ısıtma-soğutma sektörüne yönelik alternatif çözümler sunuyor. Isıtıcı ve soğutucu sistemler için Ar-Ge merkezinde geliştirdiği poliüretan izolasyon ürünleriyle sektöre öncülük ediyor. Güneş̧ kolektörleri güneş̧ enerjisi, ısı sistemleri ve kazanlarda sıcaklığı sabit tutmak amacıyla tercih edilirken, soğutma sistemleri ise buzdolaplarında ısı yalıtımını ve verimliliği sağlamak için kullanılıyor

     

    Poliüretan sistemler, yüksek ısıl yalıtım özelliği sayesinde ev tipi ve endüstriyel buzdolapları, su ısıtıcıları ve güneş enerji kolektörlerinde en çok kullanılan yalıtım malzemesi olarak dikkat çekiyor. Enerji tasarrufu sağlayan bu malzemelerin güçlü mekanik özelliği bulunuyor, uzun ömürlü ve düşük ağırlıklı olması nedeniyle tercih ediliyor. Türkiye’nin bakanlık onaylı ilk özel poliüretan Ar-Ge merkezine sahip Flokser Kimya, poliüretan ısıtıcı ve soğutucu izolasyon ürün grubuyla yalıtım çözümleri sunuyor.

    Enerjiyi azaltarak verimliliği öne çıkarıyor

    Flokser Kimya’nın ürettiği poliüretan sistemlerden güneş̧ kolektörleri güneş̧ enerjisi, ısı sistemleri ve kazanlarda (boyler) sıcaklığı sabit tutmak amacıyla kullanılıyor. Poliüretan köpük sayesinde güneş kolektörlerinin içerisinde bulunan sıvı ısı kaybına uğramıyor. Böylece poliüretan köpüğün kullanıldığı kolektörlerden yüksek verim alınıyor.

    Enerji maliyetlerinin gitgide önem kazandığı günümüzde buzdolaplarının ısıl yalıtımında kullanılan poliüretan sistemleri polimiks ve izosiyanattan oluşuyor ve sağladığı düşük lambda değerleri ile enerji kaybını azaltmasından dolayı tercih ediliyor. Flokser Kimya’nın buzdolabı üretimine yönelik sağladığı poliüretan sistemleri, güçlü mekanik özelliğiyle üstün yapışma ve yalıtım sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.