DOLAR 32,5029
EURO 34,7505
ALTIN 2489,939
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Fonksiyonellikle bütünleşen tasarım: ECOSTAR Termoisi Merkez Ofisi

    Fonksiyonellikle bütünleşen tasarım: ECOSTAR Termoisi Merkez Ofisi
    10.05.2017
    A+
    A-

    Tasarımlarını firmanın kurumsal kimliğine uyumlu detaylar ile şekillendiren EDDA Mimarlık, ECOSTAR Termoısı A.Ş.’nin yeni merkez ofisinin iç mekan tasarımında, fiziki zorlukları tasarım kurgusu içinde avantaja dönüştürerek kullanıcıyı fonksiyonel tasarım anlayışıyla buluşturuyor…

    Isı sektörünün öncü firmalarından ECOSTAR Termoısı A.Ş.’nin, İstanbul’da hızla gelişmekte olan Kartal bölgesinde konumlanan Monumento Kartal yapısı bünyesinde bir katın tamamını kapsayan yeni merkez ofisinin iç mekan tasarımını üstlenen Restoratör İç Mimar Eda Tahmaz liderliğindeki EDDA Mimarlık, departmanların birbirleriyle aralarındaki ilişkiyi çıkış noktası olarak ele alarak, fonksiyonel tasarım anlayışını firmanın kurumsal kimliğiyle bütünleştirdi.

    Firma içi planlama ve yapılanma kurgusu üzerinden farklı plan alternatifleri oluşturarak fiziki zorlukları tasarım kurgusu içerisinde avantaja dönüştüren EDDA Mimarlık, kat içi sirkülasyon alanlarının planlanması ve ıslak hacimlerin yerleşiminde bağlayıcı unsurları göz önüne alarak bina çekirdeği etrafında yer alan dairesel formlu bir sirkülasyon alanı ve ıslak hacim yerleşimini tercih etmiş. Birbirleri arasındaki ilişki doğrultusunda tüm departmanlar dairesel formlu ana sirkülasyon alanına bağlı olarak açık ofis planında konumlandırılırken, her bir departman, birbirinden bölücü camlarla ayrılmış ve böylece tamamı cam giydirme olan dış cepheden gelen gün ışığı tüm ofis içerisinde dağıtılarak maksimum seviyeye çıkarılmış.

    Çalışma ekibinin motivasyonunu artırmak amacıyla katın ön cephesinde yer alan kat bahçesi ve terası, çalışanların yoğun iş temposunu üzerlerinden atabilmeleri ve dinlenebilmeleri için tasarlanmış.

    Firmadan gelen talep doğrultusunda yönetim ofisleri diğer birimlerle iç içe konumlandırılırken aynı zamanda yönetim ofislerine ulaşımın da sınırlandırılması hedeflenmiş. Bu nedenle ofis katı, bina çekirdeğini oluşturan asansör holü etrafında ikiye bölünerek, iki ayrı giriş oluşturulmuş. Ofis içlerinde tüm mobilyaların doğal ahşap renk ve dokusunda olması tercih edilirken, zemin kaplamasında halı kullanılmış.

    Tasarımlarını özellikle firmaların kurumsal kimliğiyle uyumlu detaylara bütünleştiren EDDA Mimarlık, ECOSTAR Termoısı A.Ş. merkez ofisinde de firmanın kurumsal kimliğini yansıtan renklerin yanı sıra her departman içerisinde firma uygulamalarını ve ürünlerini yansıtan görsellere yer vermiş. Ofis mobilyalarında ağırlıklı olarak kullanılan beyaz renkle ferah bir görünüm yakalanırken bazı bölgelerde kullanılan canlı renklerle de çeşitlilik yaratılmış. Mobilyalar, dolaplar ve çalışma masalarının özel olarak tasarlandığı ofisin belirli bölümlerinde ahşap tavanlarla aydınlatmalar beraber çözümlenerek bir bütünlük oluşturulmuş.

    Tasarımın geneline hakim olan dairesel ve organik form, mekan içerisinde kullanılan malzeme seçimleriyle mobilya ve seperasyon kullanımlarına da yansıyarak EDDA Mimarlık’ın projedeki tasarım mottosunu oluşturmuş.


    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.