DOLAR 32,3208
EURO 35,1251
ALTIN 2298,64
BIST 9041,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Formet halka arza hazırlanıyor

    Formet halka arza hazırlanıyor
    27.02.2018
    A+
    A-

    2017 yılına kadar sürekli bir büyüme kaydettiklerini dile getiren Formet Grup Şirketleri Koordinatörü ve Dış Ticaret Yöneticisi İsmail Aktolga, 2017’de halka arzı hedeflediklerini, Formet’in borsada işlem görmeye başlayacağını ifade etti.

    Üretime yönelik yatırımları büyük ölçüde tamamladıklarını anlatan İsmail Aktolga, “Formet’in 2018’de sektördeki büyük sürprizi halka arz olacak. Şu anda bağımsız denetim aşamasını tamamladık. İnşallah onaylandığında 2018’de Formet’in bir bölümü halka arz edilecek, böylece sahip olduğumuz değerleri daha geniş bir kitleyle paylaşmış olacağız” dedi. Firma hakkında bilgi veren İsmail Aktolga, “Formet Çelik Kapı sektörde 20 yıllık deneyime sahip, sektörünün öncü ve köklü firmaları arasında. Firmamız başlangıçta bir Çelik Kapı firması iken yıllar içinde sektör içinde hatırı sayılır bir konuma geldi. Önceki yıl bir iç kapı fabrikasını satın alarak iç kapı sektöründe de üretime başladık. 2016 yılında Star Çelik Kapı da grubumuza katıldı. Hem finansal çeşitlilik hem de üretimde çeşitlilik sağlamak üzere 2015’de ısıtıcı-pişirici ürün gruplarında üretim yapan bir fabrikayı da satın alarak elektrikli-gazlı ev aletleri konusunda da üretime başladık. Ayrıca Avrupa, Afrika ve Amerika’da da pazarlanma yapılanmalarımız oldu. Mevcut durum itibariyle, farklı sektörlerde farklı ülkelerde de ticaret yapan bir grup şirketi haline geldik. Çelik Kapı konusunda en yaygın markayız. Sadece İstanbul’da yüzün üzerinde showroom mevcut. Amacımız Türkiye’deki bilinen marka imajımızı yurtdışında da pekiştirmek.” İsmail Aktolga, “Sektörümüzde hem üretim kapasitesi olarak hem satış olarak en büyük firmalardan biriyiz. Buradaki fabrikamızda 35 bin metrekare kapalı alanda çelik kapı ve iç kapı üretimi yapıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.