DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Freelance çalışanlar 10 yıl içinde toplam işgücünün yarısını aşacak

    Freelance çalışanlar 10 yıl içinde toplam işgücünün yarısını aşacak
    28.05.2018
    A+
    A-
    Teknoloji, çalışma hayatını ve iş yapış şekillerini değiştirmeye devam ediyor. Birçok şirket artık çalışanlara evden çalışma imkanı verirken, şirketlerin serbest yani freelance çalışan kişilerden aldıkları hizmetler de artıyor. Dünya Ekonomik Forumu kapsamında yapılan araştırmaya göre, freelance yani serbest çalışan sayısı gelecek 10 yılda iş gücünün yarısını aşacak.
     
    Dünya genelinde 17 bin freelance çalışanı bulunan yerli girişim Wordapp’ın CEO’su Cem Arel, Z kuşağının iş hayatına girmesiyle birlikte bu artışın daha erken de yaşanabileceğini söylüyor.
     
    Teknoloji alanındaki gelişmeler, çalışma şekillerini de değiştirdi. Artık birçok sektörde çalışanlar, işlerini bilgisayar ile herhangi bir yere bağlı kalmaksızın evde veya bir kafede otururken halledebiliyor. Böylece daha rahat ortamda verimli bir şekilde çalışabiliyor. Verimli ve esnek çalışma saatlerini göz önünde bulunduran şirketlerin yanı sıra birçok hizmeti freelance yani serbest çalışanlardan alan şirketler de artış gösteriyor.
    Dünya Ekonomik Forumu kapsamında yapılan bir araştırma da bu artışı destekler nitelikte. Araştırmaya göre, 2027 yılında Amerika’daki toplam işgücünün yarısından fazlasını freelance olarak çalışanlar oluşturacak.
    Uluslararası birçok şirket bu gelişmeye ayak uydurmak adına çalışma ve projeler gerçekleştirirken, yeni kurulan şirket ve girişimler ise yola bu şekilde çıkıyor.
    Üç yıl önce İstanbul’da kurulan Wordapp adlı yerli girişim, içerik üretimi konusunda belirli yetkinliğe sahip olan ve freelance çalışmak isteyen kişilere yeni bir kariyer alanı sunuyor. İnternet üzerinden satış yapan şirketlere özgün içerik üretmek için yola koyulan Wordapp, kısa sürede dünya genelinde 17bini aşan serbest yazar kadrosuna ulaştı. 28 dilde içeriğin üretildiği girişim, geçtiğimiz yıl 1 Milyon Euro ciroya ulaştı.
    Artık Ek Gelir Değil İlk Gelir!
     
    Wordapp CEO’su Cem Arel, freelance çalışma sistemine önceden ek gelir olarak bakıldığını ancak günümüzde ana gelirini bu şekilde kazanan milyonlarca insan olduğunu dile getirdi. Wordapp’ta içerik üreten kişilerin, normal bir işte çalıştığından daha fazla kazanç elde edebildiğini de ifade eden Arel, kişilerin evde istediği herhangi bir zamanda yalnızca metin yazarak para kazanabildiğini aktardı.
    Avrupa’nın en büyük e-ticaret siteleri için içerik üreten Wordapp’ta geçtiğimiz yıl 28 milyon kelime içerik üretildi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.