DOLAR 32,3122
EURO 35,1427
ALTIN 2294,85
BIST 9068,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Füreya Buluşmaları’nın ikinci konuğu Özlem Güsar oldu

    ‘Füreya Buluşmaları’nın ikinci konuğu Özlem Güsar oldu
    07.12.2017
    A+
    A-

    Kale Grubu tarafından hayata geçirilen ve 18 Kasım tarihinde kapılarını açan Füreya Koral’ın en kapsamlı retrospektif sergisi kapsamında düzenlenen ‘Füreya Buluşmaları’nın ikincisi 6 Aralık’ta gerçekleşti. ‘Füreya ve Mücevher’ etkinliğinin konuğu olan lüks danışmanı ve mücevher yazarı Özlem Güsar, Füreya’nın izinde mücevherleri ele alarak, hikayelerini paylaştı.

    İlk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral’ın, Kale Grubu tarafından hayata geçirilen en kapsamlı retrospektif sergisi 18 Kasım’da sanatseverlerle buluştu. Sergi kapsamında düzenlenmesi planlanan ‘Füreya Buluşmaları’ ise 25 Kasım’da yapılan etkinlikle başladı. Etkinliğin ilk konuğu olan Ayşe Kulin, Füreya’yla ilgili anılarını katılımcılara aktarırken aynı zamanda Füreya’nın kendi yazarlık kariyerini de nasıl etkilediğini anlattı.

    Sergi boyunca devam edecek olan ve farklı alanlarda uzman konuşmacıların konuk olacağı buluşmaların ikinci konuğu ise Özlem Güsar oldu. 6 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen ‘Füreya ve Mücevher’ etkinliğinin konuğu olan Güsar, küratörler Károly Aliotti, Nilüfer Şaşmazer ve Farah Aksoy eşliğinde sergiyi gezerken, Füreya’nın izinde mücevherleri ele alan konuşmasında, konuklarla hikayelerini paylaştı.

    Füreya Buluşmaları’nın konuk konuşmacısı olan lüks danışmanı ve mücevher yazarı Özlem Güsar; Füreya’dan Fahrelnissa Zeid’e uzanan bir yelpazede Şakir Paşa Ailesi’nin mücevher hikayelerini anlattı. Rus ihtilalinden, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküp Cumhuriyet’in ilk yıllarına; uzanan bir dönemde Bağdat’tan Paris’e uzanan geniş bir coğrafyada aşk, savaş ve romantizm ile süslenen mücevher hikayaleri anlatan Özlem Güsar; “Şakir Paşa Ailesi, Cumhuriyet tarihimizin en entelektüel ve sanatçı ailesidir. Bu projenin içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Mücevher tutkumun beni hayranı olduğum Türkiye’nin ve dünyanın önünde giden bir sanatçı kimlik sergileyen Füreya ile yan yana getirmesi benim için gerçekten büyük mutluluk. Kale Grubu gibi özel günlerini böylesine çok özel sosyal sorumluluk projeleri ile kutlayan markaların artması en büyük dileğim” dedi.

    Füreya Koral’ın yeğeni Sara Koral Aykar’ın, Özlem Güsar ile özel olarak paylaştığı mücevher hikayeleri ilk defa gün yüzüne çıktı ve geniş kitlelerle paylaşıldı. Cemiyet hayatının çok özel isimlerinin katılımı ile gerçekleşen davette Füreya’ya ait birkaç çok özel mücevher de bugüne özel olarak sergilendi.

    Füreya Buluşmaları ile ilgili olarak Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay; “Sanat ile hayata tutunan Füreya için, ‘sanat hayatın içinde yaşamalı’ diyen Füreya’ya yaraşır bir şekilde, tam da yaşamın merkezinde bir sergi hazırladık. Serginin açık kalacağı iki ay boyunca öğrenci ve okul ziyaretleri, buluşmalar gibi etkinliklerden dolayı, burası yaşayan bir mekan olacak. Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya’yı anlatacağı Füreya Buluşmaları’nda; ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek,” dedi.

    Füreya Buluşmaları; Füreya ve Mimari, Füreya ve Renkler, Füreya ve Desenler gibi konu başlıkları altında, farklı alanlarda uzman konuşmacılarla devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.