DOLAR 32,515
EURO 34,8018
ALTIN 2428,008
BIST 9698
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Furkan Temir’in ‘Yüzey Yığını Ya Da Maden Dağı’ başlıklı sergisi Operation Room’da

    Furkan Temir’in ‘Yüzey Yığını Ya Da Maden Dağı’ başlıklı sergisi Operation Room’da
    09.06.2017
    A+
    A-

    Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi, 15 Haziran – 19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Furkan Temir’in “Yüzey Yığını ya da Maden Dağı” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor.

    Furkan Temir’in Türkiye’de yaptığı proje odaklı seyahatlerinde çektiği fotoğraflar “Operation Room”da yer alacak sergi için hazırlanan yeni bir kurguyla izleyiciye sunulacak. Son iki yıldır üzerinde çalıştığı ve serginin ana eksenini oluşturan belgesel niteliğindeki renkli ve siyah beyaz fotoğraf işlerine, Anadolu’daki seyahatleri sırasında bulduğu arşivlerde yer alan yüzlerce vesikalığın algoritmik bir yazılımla yeniden düzenlendiği bir video yerleştirmesi eşlik edecek. Temir’in fotoğrafladığı bölgelerden seçilen 3D dijital coğrafya modelleri de, basılı malzemeye dönüştürülerek izleyiciye sunulacak. Yerleştirmenin bir diğer parçası da bazalt, asfalt ve beton gibi malzemelerin türlü boyutlardaki zemin numunelerinden oluşuyor.

    Mekân olarak “ülke”, bireyin konumu hakkında ne türden bir bilgi sağlar? Tarihsel döngüsünde yüzeyde olanın üstünü kapama ve derinde olanı kazıyarak yüzeye yığma geleneği olan bir toplumda düşünsel ve duyusal bağlam nasıl kurulur?

    Belgesel fotoğraf geleneğinin kültür ve coğrafyayla kurduğu ilişkiyi bu sorularla yeniden yorumlayan “Yüzey Yığını ya da Maden Dağı”nın küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu, tasarımlarını ise Umut Altıntaş üstleniyor.
    Sergi, 15 Haziran – 19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. “Operation Room” Pazar günleri hariç her gün, 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
    Furkan Temir Hakkında

    Gazeteci ve sanatçı (d.1995). Doğu Anadolu’da geçirdiği çocukluk yıllarının ardından belgesel fotoğrafa olan ilgisiyle kendi kendine fotoğrafçılığı öğrendi. İstanbul Üniversitesi’nde sinema eğitimi almak için halen yaşıyor olduğu İstanbul’a yerleşti. Fotoğraf projeleri için Türkiye içinde ve dışında seyahat etti. Orta Doğu’daki insan topluluklarını odağına alan işlerinde resim, video, fotoğraf ve yerleştirmeler kullanıyor.

    Temir’in fotoğrafları The New York Times, TIME, CNN, Stern, Paris Match, Le Monde ve The Guardian’da basıldı. Almanya, İtalya, Fransa, Polonya ve Türkiye’de solo ve grup sergileri oldu. 2016’dan beri VII Fotoğraf Ajansı tarafından Mentor Programı dahilinde temsil ediliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.