DOLAR 32,5906
EURO 34,8066
ALTIN 2424,387
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Galatasaray’ın Florya arazisine 9 talip çıktı

    Galatasaray’ın Florya arazisine 9 talip çıktı
    06.04.2018
    A+
    A-

    Galatasaray Spor Kulübü’nün Florya arsası için Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ihalenin ilk oturumu yapıldı. Konumu ve yüksek gelir potansiyeli nedeniyle büyük ilgi çeken Florya arazisi için 9 talip çıktı.

    Arsa için; Öz Er-Ka İnşaat, İzka İnşaat, Akyapı İnşaat, Nef&CABA İnşaat İş Ortaklığı, Fuzul Yapı&Akkuş Gayrimenkul&Hasanoğlu İş Ortaklığı, Aşçıoğlu&Yılsan Yatırım Holding İş Ortaklığı, Şua İnşaat&Ruha Elektrik İş Ortaklığı, Pekintaş Yapı&Burakcan İnşaat İş Ortaklığı, Özak GYO&İnt-Er Yapı İş Ortaklığı teklif verdi.

    40 dönüm daha

    Emlak Konut ile Galatasaray Spor Kulübü, Haziran 2016’da Riva ve Florya arazileri için protokol imzalamıştı, buna göre ihale gelirlerinin yüzde 80’i kulübün, yüzde 20’si de Emlak Konut’un olacak.

    Galatasaray’ın arsasına komşu 40 bin metrekarelik arsayı da geçtiğimiz aylarda TOKİ’den 262 milyon 500 bin lira bedelle satın alan Emlak Konut GYO, her iki arsayı birleştirerek tek bir ihale yapıyor. Arazi toplam 63 bin metrekare alana sahip. Projede konutlar zemin artı 2 kat olarak inşa edilebilecek.

    Riva’ya 3.8 milyarlık proje

    Emlak Konut GYO tarafından Haziran 2017’de Riva için gerçekleşen ihaleyi ise Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı kazanmıştı. Ancak ihaleyi kazanan ortaklar belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye verildi. İhalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon liralık projede şirket payı için Emlak Konut’a 952 milyon lira taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 80’ine denk gelen 761.6 milyon lira kulübün olacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.