DOLAR 32,5875
EURO 34,8173
ALTIN 2418,813
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gaye Donaj Körfez ülkelerini ‘dekore’ edecek

    Gaye Donaj Körfez ülkelerini ‘dekore’ edecek
    01.06.2017
    A+
    A-

    Reklamcı Gaye Donay, Maji Gallery&Decorist’i kurarak otel, ofis ve konutlara hizmet vermeye başladı. Maji, özellikle Körfez ülkelerinden gelen Araplar’ın gözdesi oldu. Suudi ve Dubaili müşteriler iş teklif etti. Cidde ve Dubai’de mağaza açılması için görüşmeler başladı

    Reklam şirketiyle siyasi partilerden Türkiye’nin en büyük şirketlerine kadar geniş bir yelpazede çalışan iş kadını Gaye Donay, kısa bir süre önce farklı bir alana el attı. Çocukluğundan beri dekorasyon meraklısı olan Donay, Maji Gallery&Decorist’i kurarak otel, ofis ve konutlara kendi deyimiyle ‘hikayesi ve ruhu’ olan konseptlerle hizmet vermeye başladı. 1 yılını doldurmayan Maji, özellikle Körfez ülkelerinden gelen zengin Araplar’ın gözdesi oldu.

    Dekorasyonda 4 element
    Maji’den alışveriş yapan müşteriler, konsepti ülkelerine taşımayı teklif etti. Bu çerçevede Suudi Arabistan’da Cidde, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai olmak üzere iki mağaza için görüşmeler başladı.

    Anlamı ‘küçük güçlü büyüler” olan Maji’yi dekorasyonda 4 element konseptiyle kurduğunu belirten Gaye Donay, bu elementleri mobilya, aksesuar, gümüş ve yağlıboya tablolar olarak sıraladı. Donay, “Maji de ürün almıyorsunuz bir hikaye satın alıyorsunuz… Misafirlerimize bu hikayeleri yaratıp, tasarlayıp gerçeğe dönüştürerek hayal dünyalarına hizmet ediyoruz” dedi.

    Konut, otel ve makam odalarını dekore ettiklerini anlatan Donay, yabancı müşterilerinden ciddi teklifler aldıklarını vurguladı. Yurt dışında büyüme konusunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Donay, şöyle devam etti: “Suudi Arabistan’da çok önemli bir aile ile görüşüyoruz. Orada mağaza açmamız için çok istekliler. Dubai’den de önemli alım yapan müşterilerimiz var ve onlar da aynı taleple bize geldiler. Ciddi teklifler olduğu için değerlendiriyoruz. Buradaki konsept dahilinde yurt dışında büyümek istiyoruz.”

    Anadolu yakası olabilir
    İstanbul’da Anadolu yakasında ikinci bir mağaza açabileceklerini de ifade eden Gaye Donay, İstanbul dışında Ankara, İzmir ve Bursa’da ileride mağaza açabileceklerini kaydetti.

    Ürün değil hikaye
    Tüm bilgi ve tecrübesini bu işe yansıttığını kaydeden Donay, şöyle devam etti: “Ünlü Türk ressamlarının yağlı boya tabloları; Venedik aynalar, el işçiliği ile üretilen mobilyalar; Murano, Fabarge, Capidomonte gibi ünlü markaların cam ve porselen objeleri, Ermeni ustaların şekillendirdiği gümüşler sunuyoruz. İtalya, Hindistan, Çekoslovakya, İngiltere, Mısır, Fas ve İspanya’dan ithal ürünlerle fark yaratıyoruz.”

    Bütün vitrini aldı!
    GAYE Donay, yabancı müşterilerinin çok olduğunu belirterek zaman zaman ilginç olaylar yaşadıklarını anlattı. Donay, “Suudi Arabistanlı bir bayan geldi. Oradaki en büyük ailelerden birinin mensubu… ‘Vitrin’ istiyorum’ deyince dolap istediğini sandık. Meğer mağazamızın vitrinini çok beğenmiş, olduğu gibi satın aldı” diye konuştu.

    Kaynak: Vatan

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.